IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Egyre több fiatal látta az öngyilkos férfi videóját TikTokon

A mentális egészséged megőrzése érdekében jobb, ha egy ideig nem mész fel TikTokra, legalább addig, amíg nem tudja eltávolíttatni az öngyilkos videóját a népszerű streamszolgáltató.

Mindig is történtek fura dolgok az interneten, és persze nem ez az első eset, hogy felkerül egy közösségi oldalra olyan videó, amiben halál látszik. De talán azért is különösen kiakasztó a legutóbbi eset, ugyanis TikTok-on történt, aminek a felhasználói fele 24 év alatt van.

Egy férfi videóra vette magát, ahogy öngyilkosságot követ el, és ez fel is került a TikTokra vasárnap, ahol azonnal az egyik legnépszerűbb tartalom lett. A videó úgy kezdődik, hogy egy szakállas, szemüveges férfi ül egy székben, és a kamera felé néz. Ha eddig látsz egy videót, akkor lépj is tovább.

A közösségi média appok sokunkban okozhatnak feszültséget és rossz érzéseket, azonban a TikTok fájhat most a legjobban – Forrás: Naukrirama

Eredetileg egyébként Facebookra került fel a videó és onnan Instagramra, viszont a két nagy közösségi média mogul elég keményen szűri az ehhez hasonló tartalmakat. A TikTokra viszont feltöltötték, és nem is csak ez a baj, hanem az is hogy sokszor elkezdődik egy teljesen más témájú videó, de belevágják ezt is.

A rendszereink elvileg automatikus fel tudják ismerni és megjelölni ezeket a tartalmakat, amik élesen szembe mennek azokkal a feltételeinkkel, hogy tilos olyan dolgot posztolni, ami promotálhatja az öngyilkosságot. Próbáljuk törölni azokat a felhasználói fiókokat, amik újra felrakták a videót és nagyon köszönjük azoknak, akik eddig jelezték, ha találkoztak a kérdéses tartalommal. Hálásak vagyunk azoknak a felhasználóinknak is, akik a hangjukat arra használják, hogy nyíltan elítéljék a kérdéses videó megosztogatását. Ha bárki azon gondolkodik, hogy elvegye a saját életét, a Biztonsági Központ fül alatt találhat egy telefonszámot, amin nagyon szívesen segítünk.

TikTok

Ráadásul annyira béna a TikTok algoritmusa, hogy mivel egy népszerű videóról van szó, ahogy megnyitod az alkalmazást, főoldalon behozza neked a megosztó tartalmat, csak azért, mert népszerű. Elvileg azonban már dolgozik azon a TikTok, hogy lekerüljön az összes létező másolat a videóból.

Te találkoztál az említett videóval a közösségi oldalakon?

Forrás: Mashable
Borító: Medium

Kapcsolódó cikkeink

A TikTok minden mozdulatodat figyeli – neked van rejtegetnivalód?

Anikó

Jöhet az astrotimelapse funkció a Pixelekbe

Anikó

12 éves brit lány pereli a TikTokot személyes adatainak felhasználása miatt

Nagy Deborah