IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jön a Karaoke mód Spotifyra!!!

És nem csupán a karaoke mód, de élesedik a csoportos zenehallgatás és az ingyenes használók is végre letölthetik a számokat.

A Spotify az egyik legnépszerűbb zenestreamer szolgáltató a piacon. Jómagam már 2014 óta prémium előfizetőjük vagyok, ugyanis egyszerűen számomra verhetetlenek. Minden év végén izgatottan várom a statisztikát az azévi kedvemceimről és a legjobb, hogy ezeket akármikor újra nézhetem. Sokszor lépek vissza például egy bizonyos évbe, és az akkor hallgatott kedvencek visszahozzák az élményeket.

Na de még mielőtt megvádolna bárki, hogy titokban Spotify-influenszer vagyok, azt el kell mondanunk, hogy elég sok dolgot újítottak mostanság, amit a konkurencia csak másolgat. Először jött a Duo csomag, aztán a közös zenehallgatás, a podcastok népszerűsítése most pedig egy új karaoke módot is bevezetnek elvileg.

Jane Wong techblogger, aki általában minden feature-t hamarabb megkap tesztelésre, mint mielőtt egyáltalán béta lenne belőle, szúrta ki az újítást. A saját Spotify fiókjában fedezte fel, hogy a zene mellé bizonyos esetekben teljes szöveg látszik, és kikapcsolhatjuk a vokált.

Eddig a Genius pluginjával láthattunk pár sornyi szöveget, de főleg sztorikat írt ki a szám készítésével és az előadóval kapcsolatban. Most azonban konkrétan karaoke gépnek használhatunk bármit, amin elfut a Spotify, legyen az a telefonunk, laptopunk vagy a Chromecast segítségével például a tévénk.

Az autós üzemmód is kap egy kis ráncfelvarrást. Új főoldalt kap, nagyobb ikonokat és logikusabb navigációs felületet. Egy kis extra ikon is megjelenik, ami jelzi, hogy a Google Asszisztenssel irányíthatjuk.

Más források szerint tesztelnek még egyéb újításokat is, mint például, hogy az ingyenes hallgatók is le tudjanak tölteni offline számokat, viszont erre szabtak egy 30 perces limitet. A podcastokat pedig továbbra is fejlesztik, kap egy új fület a felület, amiben külön a műsorokat menthetjük el a számokhoz hasonlóan.

Te fogod használni a karaoke módot?

Forrás és borító: AndroidPolice

Kapcsolódó cikkeink

Az Apple Music még mindig nem tudja lenyomni a Spotify-t

Anikó

A Spotify betör a hangoskönyvek piacára

Anikó

A Spotify leelőzte az Apple Musicot

Anikó