IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A WoW már natívan támogatja az M1-es Maceket, bétánál jár a Photoshop is

A Blizzard ikonikus MMORPG-je lett az első nagyobb játék, ami emuláció nélkül is fut az Apple legújabb gépein, de már az Adobe is kalapálja a Photoshop megfelelő változatát.

Maces körökben az elmúlt évek egyik legjobban várt újdonsága volt az átállás a cupertinóiak házon belül fejlesztett ARM-alapú chipjeire. A nemrég bemutatott új MacBookokkal és a Mac minivel az álom végre valósággá vált, azonban hiába az M1 meggyőző sebessége és korrekt grafikai teljesítménye, a kompatibilitás kérdése egy ideig még sokakat visszatarthat a vásárlástól. Időbe telik ugyanis, mire minden fontosabb programnak lesz ARM-alapú változata.

Az átmeneti időszak megkönnyítésére az Apple ismét felélesztette a Rosettát, ami afféle “fordítóként” az újabb gépeken is lehetővé teszi az előző generációkra optimalizált programok futtatását. World of Warcraft mögött álló Blizzard azonban nem vacakolt sokat a programmal, és tegnap bejelentette, hogy az Azeroth világában játszódó online kalandjuk mostantól natívan, azaz mindenféle emulációs trükközés nélkül is elfut az M1-es Maceken. A támogatás a 9.0.2-es patch telepítésével lép életbe. A cég közleménye megjegyzi, hogy a tesztfázis ugyan sikeres volt, de azért előfordulhatnak még hibák, melyek jelentését kérik is az erre szolgáló hivatalos fórumon.

A 16 éves WoW frissességéről a sorban érkező kiegészítők gondoskodnak, a következő felvonás a holtak birodalmába kalauzoló Shadowlands lesz.

Ha esetleg azok között vagy, akik az első hullámban repülnek rá az M1-chipes Macekre, talán itt az idő, hogy te is kipróbáld az MMORPG-k matuzsálemének számító WoW-ot. A Blizzard 2004 óta építgetett álomvilágában ma is milliók kalandoznak, az új játékosok pedig egészen a 20-as szintig teljesen ingyen élvezhetik a mókát. Ha viszont nem rajongsz a Warcraftért, de nyomnád valamivel az új masinádon, jó tipp lehet az Apple Arcade is, hiszen a több mint 100 címet kínáló szolgáltatás minden egyes darabja támogatja az M1-et.

Ami viszont feltehetően többeket érint a játékos témánál, az az ARM-architektúra Adobés támogatása, hiszen a cég népszerű kreatív szoftverei egyelőre nem futnak natívan az új chipeken. Ezzel kapcsolatban jó hír, hogy az Adobe ma elérhetővé tette a Photoshop első ARM-es bétáját, ami a macOS mellett Windowsra is érkezik. A program egyelőre kezdetlegesnek tekinthető, egy sor funkció hiányzik belőle és a hibalistája sem rövid, viszont az alapvető trükkökkel elvileg már képes megbirkózni.

Forrás: 9to5Mac, The Verge

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó