IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Xiaomi Mi 11-eséhez sem érkezik töltő, miután kigúnyolták az Apple-t

A Xiaomi vezérigazgatója a Weibo közösségi oldalon erősítette meg a döntést, miszerint az új telefonok dobozából már ők is kispórolják a töltőfejeket.

Lei Jun, a kínai telefongyártó vezérigazgatója környezeti aggályokra hivatkozva megerősítette, hogy a közelgő Mi 11-es telefonja töltő nélkül érkezik. Míg ez jogos érv egy újabb darab műanyagszemét elkerülése érdekében, a Xiaomi is csatlakozott más telefongyártókhoz, akik néhány hónappal ezelőtt még Twitter-hadjáratot indítottak az Apple ellen, aki először lépte meg ezt.

Jun a Weibo kínai közösségi oldalon osztotta meg észrevételeit, mondván, hogy az embereknek már így is sok töltőjük van, ami környezeti terhelést jelent, ezért a vállalat mégse küld töltőfejet a Mi 11-hez.

Lei Jun üzenete a Weibón

Az Apple döntése, miszerint kihagyja a töltőket az iPhone 12 dobozaiból, sok kritikát ért annak ellenére, hogy szerintem a szíve mélyén mindenki tudta, hogy igazuk van. A Samsung volt az első, aki kigúnyolta ezt a döntést, és egy olyan kreatívot jelentetett meg a közösségi média felületein, ami közli, ők nem hagyják töltő nélkül a vásárlóikat. Ezt a Galaxy hirdetést azonban azóta már törölték, mivel továbbra is terjednek a pletykák, hogy a Samsung sem mellékel töltőt a közelgő Galaxy S21 telefonjaihoz.

Röviddel az iPhone 12 bevezetése után a Xiaomi is tweetelt arról, hogy ők semmit sem hagynak a dobozból a Mi 10T Pro készülékhez, kiegészítve egy rövid videoklippel, amelyen a doboz látható, benne a töltővel.

Annak ellenére, hogy ez a logikus döntés, jogosan lehetnek egyes felhasználók felháborodva azon, hogy akkor legyen kicsit olcsóbb a telefon. De évről évre egyre magasabb árat kérnek a készülékekért, amikor már nem is fejlődnek olyan nagy ütemmel, mint 10 éve mondjuk.

A következő lépés az lesz, hogy buborékcsomagolásban vagy papírzacskóban adják át az új telefonokat az ügyfeleknek a gyártók?

Forrás: The Verge
Borító: UniversSmartphone

Kapcsolódó cikkeink

A Xiaomi megelőzte az Apple-t

Anikó

Már jövőre élesben hasíthat a Xiaomi HyperCharge

Anikó

A Xiaomi okostelefon-eladásai megelőzték az Apple-ét

Anikó