IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Már jövőre élesben hasíthat a Xiaomi HyperCharge

A Xiaomi piacvezetőnek tűnik a gyors töltés tekintetében. A kereskedelmi forgalomban elérhető legmagasabb 120 W-os gyorstöltéssel és a 200 W-os ultragyors töltés bemutatásával jelenleg forradalmasítják a gyorstöltési piacot. A 120 W-os gyorstöltési technológiájuk még mindig a kereskedelmi forgalomban elérhető leggyorsabb töltési sebesség csúcsát jelenti.

Nemrég mutatták be 200 W-os töltésüket, amellyel egy 4000 mAh-s akkumulátort mindössze 8 perc alatt feltölthetnek. Míg a töltési sebességet és magát a töltőt csak bejelentették, és a rajongók türelmetlenül várták, hogy kereskedelmi forgalomban is elérhetővé váljanak. És kaptunk egy újabb frissítést a Xiaomi 200 W-os ultragyors töltési technológiájának elérhetőségéről.

A 200 W-os töltésük bemutatása során a saját, testre szabott Mi 11 Pro okostelefonjukat használták. Ugyanebben a videóban bemutatták a 120 W-os vezeték nélküli töltési technológiájukat is. A 200 W-os vezetékes töltő mindössze 8 perc alatt, a vezeték nélküli 120 W-os töltő pedig nem sokkal több, hanem 15 perc alatt tudta feltölteni a Mi 11 Pro akkumulátorát.

A Xiaomi egy szót sem szólt a termék kereskedelmi elérhetőségéről, és még azt sem árulták el, hogy melyik közelgő készülék lesz képes támogatni a 200 W-os Ultra töltést. A Xiaomi HyperCharge névre hallgató funkció a töltési technológia mind vezeték nélküli, mind vezetékes területen új világrekordot állít fel.

És most néhány tech blogger állítólag leleplezte a Xiaomi tervét a termékek kereskedelmi elérhetőségének megteremtéséről. A bloggerek arról számoltak be, hogy a Xiaomi 200 W HyperCharge már 2022 júniusában tömeggyártásba kerül. Arról is beszámoltak, hogy a Mi 12 sorozat közelgő zászlóshajó okostelefonjai ezt a 200 W-os HyperCharge technológiát fogják használni.

Ráadásul a nagyobb wattos töltési kapacitás közvetlenül befolyásolja az okostelefon akkumulátor élettartamát. Ezt kommentálva a Xiaomi azt mondta, hogy a HyperCharge több tesztelésen is átment, és mindegyiken megfelelt. Több védelmi funkcióval rendelkezik, amelyek nem károsítják az akkumulátor élettartamát.

Borítókép: Xiaomi

Kapcsolódó cikkeink

7,5 W-ra nőtt a MagSafe akkumulátor töltési teljesítménye

Anikó

Továbbra is dolgozik az AirPower technológián az Apple

Anikó

A Xiaomi megelőzte az Apple-t

Anikó