IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Apróbb újdonságokat hozott az iOS 14.3 bétája

A tegnapi macOS Big Sur release mellé még érkezett egy iOS 14.3 béta is, ami kivételesen a hibajavítások mellett tartogat néhány újdonságot is.

A felbukkanó AirPod Studio logójáról Zsolt már frissen, üdén és fiatalosan meg is írta a magáét kora reggel, de a logó mellett akad még néhány, talán hasznosabb újítás is.

ProRAW támogatás

Az iPhone 12 és 12 Pro Maxok számára már el is érhető a bemutatón megpromózott ProRAW formátum, ami leginkább azoknak a felhasználóknak készült, akik RAW-ban fotóznak és szeretnék kihasználni a zajcsökkentés adta előnyöket vagy a multiframe expozíció beállításokat. 

A ProRAW funkciót az arra alkalmas készülékeken a Beállítások > Kamera > Formátumok menüpontban engedélyezheted, ha már frissítettél a legújabb bétára. 

Ha engedélyezted, a Kamera app jobb felső sarkában megjelenik a RAW kapcsoló, amivel ki- és bekapcsolhatod a lehetőséget.

Harmadik féltől származó app-ajánlások

A ProRAW támogatással együtt úgy tűnik, hogy a frissítés elhozza a harmadik féltől származó alkalmazás-ajánlások támogatását is. A 9to5Mac szerint az iOS 14.3-ban akad egy kódrészlet, mely azt jelzi, hogy az készülék feldobja a harmadik féltől származó alkalmazásopciókat azoknak, akik frissítettek.

Egészség alkalmazás

Az egyre szélesebb kört lefedő egészségadatok most egy teljesen új szekcióval bővült. Immár a terhességhez kapcsolódó legfontosabb adatokat azonnal feljegyezhetik a felhasználók az utolsó menstruációtól egészen a szülésig.

Kontroller támogatás

Az iOS 14.3 támogatja az új PlayStation DualSense vezeték nélküli kontrollert, ami a PlayStation 5-hez tartozik, valamint az Luna kontrollert, ami az Amazon játékos szolgáltatásához tartozik.

Apprészletek

Forrás: Pocket-lint

A release note szerint az Apprészletek elindíthatók az Apprészlet kódok beolvasásával a Kamera alkalmazás használatával vagy a Vezérlőközpontból is.

Otthon alkalmazás

Úgy tűnik, hogy az Otthon alkalmazás új értesítéseket küld arról, amikor a kiegészítők frissítéssel állnak rendelkezésre, ami arra is utal, hogy egyes HomeKit kiegészítők a jövőben a Home alkalmazáson keresztül frissíthetők lesznek.

Cardio Fitness

Az iOS 14.3 kódja megerősíti az Apple Watch új Cardio Fitness funkcióját, amely az általános egészségi állapot új mutatója lehet. A Cardio Fitness szint a 20 éves vagy annál idősebb felhasználók számára áll rendelkezésre, és életkor szerint kerül megbecslésre.

Alapértelmezett keresőmotor

Ecosia mostantól beállítható alapértelmezett keresőmotorként a Google, a Yahoo, a Bing és a DuckDuckGo alternatívájaként. Az Ecosia segítségével a felhasználók támogathatjáj a fák telepítését minden egyes kereséssel.

Időjárás

A telefon innentől levegőminőséggel kapcsolatos egészségügyi ajánlásokat is nyújt meghatározott levegőminőségi szinten az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Indiában, Kínában és Mexikóban. A levegőminőségi adatokat a Breezometer szolgáltatja majd.

Lokátor

Forrás: Jon Prosser

Az iOS 14.3 kódja azt sugallja, hogy az Apple kidolgozza az alapokat, hogy harmadik felektől származó trackerek támogatása is lehetővé váljon a Lokátor alkalmazással, valamint további támogatást nyújtson az AirTagekhez. Így a harmadik féltől származó trackerek és Bluetooth-kompatibilis eszközök is nyomon követhetők lehetnek a Lokátor‌ alkalmazással. Valami csak lehet a tarsolyban azzal az AirTaggel kapcsolatban…

Fitness+

Az iOS 14.3 elemzési beállításaiban az Adatvédelem > Elemzés és fejlesztések részben található egy hivatkozás a Fitness+ szolgáltatásra. Az opció még befejezetlen és nem kapcsolható be, de arra utal, hogy a Fitness+ megérkezhet az iOS 14.3-mal. Végülis az Apple azt ígérte, hogy a Fitness+ 2020 végén érkezik.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó