IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Érkeznek az önpusztító üzenetek Messsengerre és Instagramra

Nem minden beszélgetésnek kell, hogy nyoma maradjon és erre most a két legnépszerűbb platformon is lehetőségünk nyílik.

A Facebook új üzenetküldési formát, eltűnő módot vezet be a Messengeren és az Instagramon. A Vanish üzemmód lehetővé teszi, hogy csupán ideiglenesen lássuk az üzeneteket egyes beszélgetésekben.

A Facebook szeptemberben jelentette be, hogy a Messenger és az Instagram új funkcióval érkezik majd, és képesek lesznek eltűnni az üzeneteink. Ma hivatalosan viszont hivatalosan is elérhetővé teszik a funkciót egyes felhasználóknak.

Így néz ki az angol felület – Forrás: Messenger News

A Vanish mód egy tiszavirág életű módszer a szöveges üzenetküldésre, amely inkább hasonlít a szövegek Snapchatére, mint arra, amit a Messengertől megszoktunk. Az általad küldött üzenetek, mémek és GIF-ek ideiglenesek, és ha kilépsz az ablakból, minden megsemmisíti önmagát. Bár engedélyezettek a képernyőképek, mindkét fél értesítést kap, ha lőnek egyet.

Az eltűnő módot a biztonság szem előtt tartásával terveztük, így Te irányíthatod tapasztalataidat. Csak azok az emberek használhatják a módot veled egy csevegésben, akiknek engedélyt adsz rá. Ha valaki képernyőképet készít a beszélgetésről, miközben az eltűnő módot használod, erről értesítést kapsz. És mint mindig, blokkolhatsz valakit és jelenthetsz egy beszélgetést, ha nem érzed biztonságban magad.
Facebook

A Vanish mód már elérhető az Egyesült Államokban és egyes egyéb országokban, de ez minden, amit erről megtudunk a keresőóriástól. Instagrammon egy kicsit még várni kell rá, és ott sem teljesen tiszta, hány ország kapja meg első körben az új élményt.

A WhatsApp is kapott egy hasonló funkciót, ugyanis a vállalat a hét elején megosztotta híreit az eltűnő üzenetek bevezetéséről. Sokkal visszafogottabb, mint a Messenger megvalósítása, és a név is lényegre törőbb, de az alapkoncepció ugyanaz.

Te használni fogod a funkciót?

Forrás és borító: AndroidCentral

Kapcsolódó cikkeink

A metaverzum a jövő

Anikó

Az év legrosszabb vállalata: Facebook

Anikó

Többfrontossá válik az Apple és Meta közti háború

Anikó