IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az amerikai kormány fellebbezést nyújt be a TikTok letöltési tilalmára

Trumpék nem tudják annyiban hagyni, hogy mégse kellett eltávolítani a TikTok-ot az App és Google Store-okból.

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma csütörtökön kezdett meg egy fellebbezési eljárást egy nemrégiben hozott szövetségi bírósági döntés ellen, amely megakadályozta a Trump-kormány kísérletét a TikTok letöltésének betiltására.

Carl Nichols, az Amerikai Egyesült Államok Kolumbiai Kerületi Bíróságának bírója október 28-án adott ki egy végzést, amely a Trump által kért és a Kereskedelmi Minisztérium által végrehajtott TikTok letöltési tilalom ellen szólt. Ugyanis az eredeti szabályok szerint az alkalmazásnak el kellett volna tűnnie az alkalmazásáruházakból, amennyiben nem sikerül az app átadása egy amerikai cég kezébe.

Trump mindent bevet, amíg még biztosan elnök – Forrás: WFLA

A New York Times értesülései szerint a várakozásoknak megfelelően a kormány fellebbezéssel visszavonta Nichols csütörtöki ítéletét. A Kereskedelmi Minisztérium az eredeti ítéletet követő nyilatkozatában kijelentette, hogy teljesíti az utasítást, de Trump parancsának fenntartása “teljes mértékben összhangban áll a törvénnyel és elősegíti a jogos nemzetbiztonsági érdekeket”.

A TikTok sokrétű támadással néz szembe a Trump-adminisztráció részéről, amely a kínai tulajdonú vállalatot a nemzetbiztonsági fenyegetésnek tekinti. Mivel az alkalmazás dolgozott a megállapodás feltételeinek véglegesítésén, sürgősségi intézkedés iránti kérelmet nyújtott be, amelynek eredményeként a múlt hónapban döntöttek.

Az eddigi megállapodások szerint az Oracle és befektetési partnerei 20% -os részesedést kapnak egy amerikai TikTok szervezetből. A fennmaradó 80% -ot a jelenlegi tulajdonos ByteDance birtokolja. Az Oracle emellett hozzáférést kap a TikTok forráskódjához annak biztosítása érdekében, hogy a szoftver ne tartalmazzon hátsó ajtókat, ami fontos szempont, mivel a kormány szerint az alkalmazás érzékeny felhasználói adatokat szivárogtat Kínába.

Szerintetek vissza fogják vonni az ítéletet és Trump tényleg eléri a TikTok tiltását?

Forrás és borító: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

A TikTok minden mozdulatodat figyeli – neked van rejtegetnivalód?

Anikó

A Trump adminisztráció utolsó döféseként feketelistára kerül a Xiaomi

Nagy Deborah

12 éves brit lány pereli a TikTokot személyes adatainak felhasználása miatt

Nagy Deborah