IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple lett a világ legértékesebb cége

A múlt heti, ismételten rekordokat döntögető negyedéves jelentés után a vállalat részvényei „gondoltak egy merészet” és olyan magasságokba szárnyalt az árfolyamuk, hogy az Apple simán letaszított a trónról a Saudi Aramco olajvállalatot a világ legértékesebb vállalata címért folytatott versenyben.

A csütörtöki negyedéves jelentés után hirtelen 10,5%-kal ugrott meg az Apple részvényeinek árfolyama, ezzel megugrották a maguknak felállított 400 dolláros álomhatárt. A nap végét 425,18 dolláros szinten zárva.

A kiemelkedően magas részvényáraknak és borzalmasan sok eladott részvénynek köszönhetően a vállalat sikeresen feltornázta piaci kapitalizációját 1,84 billió dollárra, az bizony elég sok nulla: 1 840 000 000 000. Ezzel helyből le is körözték a szaúdi olaj nagyhatalmat, az Aramcót, akik tavaly óta töretlenül őrizték első helyüket a nyilvánosan működő társaságok körében.

Forrás: Marketwatch

A csütörtöki bejelentés gyakorlatilag óriási boomot hozott, magasan túlszárnyalták a tőzsdei várakozásokat. Még a legnagyobb vészhelyzet, koronavírus, világégés közepette is sikerült rekord negyedévet hozni. Mondjuk nem csoda. Emberek millióit „száműzték” munkaadóik home office-ba. Ahhoz pedig felszerelés kell. Lassan már folyik ki a pénz a cupertinói széfekből.

Az Aramco kiütése a nyeregből már csak hab a tortán. A vállalat már az év első felében USA-szintű rekordot állított be az 1,5 billió dolláros piaci értékével. És hol van még az év vége… Most jön az iPhone 12, ami egy csodás supercycle kezdete lehet…

Forrás és borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Gesztusérzékeléssel jöhet az Apple AR headsetje

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó

Egyre több a gond az új MacBook Prók SD-kártyaolvasójával

Anikó