IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az iPhone-ok műholdas kapcsolata kezdetben nem lesz mindenütt elérhető, csak úgy, mint az Apple Watch Series 7

Ming-Chi Kuo elemző információi szerint az Apple támogatni fogja a LEO műholdas kommunikációt az iPhone 13-mal, majd a Bloomberges Mark Gurman további részleteket közölt a funkcióról és annak megvalósításáról és az Apple Watch legújabb szériájának csúszásáról.

Most a Power On hírlevelében az újságíró egy kicsit tovább megy, és azt mondja, hogy a műholdas funkciók csak kiválasztott piacokon lesznek elérhetőek.

A vészhelyzeti funkciók csak olyan területeken fognak működni, ahol nincs mobil lefedettség, és csak kiválasztott piacokon. Az Apple elképzelései szerint végül saját műholdakból álló tömböt telepít az eszközökre történő adatsugárzáshoz, de ez a terv valószínűleg még évek múlva fog megvalósulni.
Mark Gurman

Azt is mondja, hogy az Apple nem fogja megadni azt a lehetőséget, hogy az iPhone-felhasználók telefonálhassanak, amikor nincs mobil lefedettség.

Néhányan megkérdezték tőlem, hogy ezek az új funkciók azt jelentik-e, hogy az iPhone-t műholdas telefonként lehet használni, és képes lesz-e telefonálni bárhol a világon mobil lefedettség nélkül. A válasz egy nagy nem. Ez sem most, sem jövőre, sem a közeljövőben nem fog megtörténni.
Mark Gurman

Gurman elmagyarázza, hogy ennek a funkciónak a bevezetéséhez olyan hardverre lenne szükség, amely még nem áll készen. Emellett drága lenne, és lázadást okozhatna a telefonszolgáltatóknál, akikre az Apple támaszkodik.

A Bloomberg múlt heti jelentése szerint az Apple legalább két megközelítésen dolgozik: rövid vészhelyzeti szövegek továbbításán és SOS vészjelzések küldésén olyan válsághelyzetek esetén, mint a repülőgép-szerencsétlenségek, vagy süllyedő hajók, távoli területeken.

Az Apple a jelek szerint integrálni fogja a műholdas vészhelyzeti üzenetküldést az Üzenetek alkalmazásba, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy mobiljel nélkül is kapcsolatba léphessenek a segélyszolgálatokkal és a közeli barátokkal. A Bloomberg szerint a vészhelyzeti üzenetek szürke buborékként jelennek majd meg, csatlakozva a hagyományos iMessage kék és SMS zöld színéhez. Előbb-utóbb a telefonhívások is támogatottak lehetnek.

Forrás: 9to5Mac

A jelentés szerint a műholddal való összeköttetéshez a felhasználónak kint kell lennie. Akár egy percig is eltarthat, amíg jelet kapunk.

Az Apple várhatóan szeptemberben egy médiaeseményen mutatja be hivatalosan az iPhone 13-at. Azt egyelőre nem tudni, hogy az Apple ad-e majd a vásárlóknak egy korai ízelítőt a műholdas funkciókból vagy sem.

Ugyanezen az eseményen érkezhet az Apple Watch Series 7, mely a jelentések szerint gyártási problémákkal küzd, de a vállalat állítólag még mindig azt tervezi, hogy az új készüléket az iPhone 13 mellett már a jövő héten bejelenti. A Bloomberg szerint az Apple tervezi, hogy előrehalad a bejelentéssel, de az Apple Watch Series 7 a megjelenéskor erősen korlátozott mennyiségben lesz elérhető.

Forrás: 9to5Mac

Gurman három lehetséges forgatókönyvet vázol fel: a bejelentést elhalasztják, amíg a gyártási problémákat megoldják, a bejelentést megteszik, és a készülék korlátozott mennyiségben lesz elérhető, vagy a készüléket bejelentik, de csak később teszik elérhetővé.

Az Apple Watch Series 7 esetében Gurman szerint a készüléket a szokásos szeptemberi eseményen jelentik be, de a modellek késve vagy kis mennyiségben lesznek elérhetők.

Szintén a mai hírlevélben Gurman megerősíti, hogy az Apple Watch Series 7 nem rendelkezik vérnyomásmérő támogatással. Erre azután kerül sor, hogy a Nikkei jelentése tévesen azt sugallta, hogy a technológia idén érkezik.

Borítókép: EverythingApplePro

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó