IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az OPPO visszahozza a Mátrix hangulatát!

A legújabb digitális tervrajz szerint a kínai OPPO technológiai cég az eddigi széthajthatós telefonok piacától kicsit eltérően próbálja meg forradalmasítani azt, még ismeretlen elnevezésű készülékükkel. De legalább már fény derült a koncepcióra…

Úgy tűnik az OPPO próbál visszatérni a régi, jól megszokott csúsztathatós dizájnhoz 2020-as ráncfelvarrással. Ha valaki azt kérdezné, hogy melyik telefon ugrik be először a rengeteg szétcsúsztathatós telefonok sorából, akkor a szemem előtt nekem egyből Neo telefonja ugrik be.

Igaz, azért elég erős túlzás lenne azt állítani, hogy a tervrajzok alapján pont úgy nézne ki a telefon, mint a méltán híres Nokia 8110-es a még híresebb Mátrix első felvonásából. Ha pedig nem nekünk kell szétnyitnunk az OPPO telefonját, hanem valamiféle mechanikus szerkezet “kiugrasztja” azt, akkor az a bizonyos menő érzet ugyanúgy meglesz. Én már csak emiatt beszerezném.

Pont ezért az érzésért vásárolták meg anno az etalonnak számító Nokia “banán” telefonját a felhasználók. Egy csavar azonban volt: sajnos az akkor felröppent hiedelem ellenére csak külön Neónak készült a rugós-szétnyílós változat, ami szerintem egy szívtelen szemfényvesztés volt a nagyobb eladások érdekében. Szinte biztos vagyok benne, hogy mindenki kifizetett volna egy kis plusz költséget a menőségért, de még az elmúlt pár évben kiadott modernizált változata sem kapta meg ezt a funkciót.

Első ránézésre csak egy fura kis kocka telefonnak tűnik, de ha “széthúzzák”… Forrás: GSMArena

Ha a telefon egyszer tényleg piacra kerül, és jót akarnak maguknak a kínai cégnél, ezt az extrát mindenképp bele kéne zsúfolni. Viszont nézzük meg részletesebben mit is rejt magában a digitális tervrajz és a telefon.

Kezdjük egyből azzal ami szemen szúr: egy hármas kamera kivágás szerepel a telefon hátsó részén, azonban az előlapi szelfikamera nyoma sehol sem található. Ez vagy azt jelenti, hogy fura módon nem lesz esélyünk kényelmesen önmagunkat fényképezni vagy igazából azért nem észrevehető, mert ez már egy képernyő alatti objektív.

Ha meg már elbújó dolgokról beszélünk akkor az is megfigyelhető, hogy a SIM-kártya bemenet csak akkor elérhető ha a telefon szétcsúsztatott állapotban van. Illetve a telefon oldalán lévő vonalak remélem azt jelentik, hogy a hőn áhított rugók ott lesznek. Amik majd kilövik az összecsukott képernyőt, pont mint Elon Musk a műholdjait…

Ha valahogy még magától is “kibukkanna” az extra képernyő mint Neonak a speckó Nokia 8110, az lenne csak az igazi menőség! – Forrás: GSMArena

Információk szerint nyitott állapotban elvileg 80%-kal nagyobb, mint kis kocka formában. Mondjuk a matek nem tudom, hogy jött össze, mert szerintem inkább 50%-kal, de legyen! Én csak pár dolgot szeretnék: szép kijelzőt, ami nem olyan, mint egy kihúzhatós redőny, ne nyikorogjon és az is jó lenne, ha nem elavult dolgokat raknának bele horror áron, mert a dizájn miatt már más nem fért bele a keretbe.

Annyi biztos első körben ahogy ez általában lenni szokott: meg kell fizetni az új technológia árát, már ha lesz is belőle valami…

Borító: Ars Technica

Forrás: GSMArena

Neked tetszik az Oppo igaz régi technológiából merített de újragondolt dizájnja?

Kapcsolódó cikkeink

Hamarosan jön az Oppo Watch 2

Anikó

A Xiaomi okostelefon-eladásai megelőzték az Apple-ét

Anikó

2021 az összehajtható telefonok éve?

Anikó