IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az új Google Phone alkalmazás már azt is felolvassa ki hív

Ezzel csupán az a gond, ha a párod valami nagyon egyedi néven van elmentve.

A Google Phone alkalmazás eddig a Pixelek exkluzív appja volt, azonban augusztus óta bármilyen Android telefonra fel lehet telepíteni. Az alkalmazás önmagában nem nagy szám, de például mióta szeptember elején a Google bejelentette a hivatalos számok kijelzését, egész hasznos alkalmazásnak bizonyult.

A hivatalos számok egyébként tényleg egy jó kis újítás, már csak hazánkba kéne, hogy elérjen, ugyanis ha céges számról hívnak, kiírja azt. Például, ha várod a GLS futárt otthon, és hív egy random szám, a Google Phone ki fogja kiírni, hogy a GLS Futárszolgálat, így tudod, hogy ez fontos és fel kell venni. Mondjuk, ha kiírja, hogy NAV, akkor legalább tudom ignorálni is (csak viccelünk persze).

A Phone alkalmazás nem csak ezzel a funkcióval bővül a kijelölt országokban, hanem mostantól felolvassa híváskor, hogy ki keres minket épp. Ez a Google Voice Asszisztens használja, és valószínűleg meg lesz rá a lehetőségünk, hogy ki és bekapcsoljuk. Ugyanis alapból valószínűleg elég bénán fogja felolvasni a magyar neveket, a másik meg ha a párunk vagy valamelyik legjobb barátunk valami érdekes néven van elmentve, nem kéne az egész villamosnak hallania, hogy „szerelemvirágszál” éppen hív.

A másik kellemes újítás, hogy automatikus törli majd 30 nap után a hívások átiratát a Google Asszisztens. Ez hasznos lehet, ha szűkén vagy a helynek, vagy simán nem szereted, amikor felesleges dolgokkal van tele a telefonod.

Te használod a Google Phone appot?

Forrás és borító: AndroidPolice

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó