IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új emojikkal támad az iOS 14.2 második bétája

Bő másfél héttel az utolsó béta verzió után a világ legfontosabb új funkciója került bele a soron következő verzióba: 117 új emoji érhető el a Unicode 13-nak köszönhetően.

A rendszer gyökeres változásokat hoz az operációs rendszer életében. Sokkal nyíltabb lesz a Főképernyő, jönnek a Widgetek, App Library és a Picture in Picture mód videós tartalmak számára. Számtalan szempontból megújul az Üzenetek alkalmazás és az Apple Maps, lesznek App Clipek és még megannyi apróság került fel idén a finomságok listájára.

Bubble tea, mosolygós arc egy könnycseppel, cumisüvegből etető szülő és transznemű zászló, csak néhány a teljesség igénye nélkül azokból a kis figurákból, amik hamarosan bővítik meglévő emojikészletünk. Ha van felesleges három perced, akkor itt végig pörög az összes újdonság.

Emellett persze jött eggyel értelmesebb újítás is. A Lejátszás alatt (Now Playing) felületén a Vezérlőközpontban egy kicsit változtattak. Ez a funkció egyébként egy nagyobb változáson ment keresztül már az előző bétában.

És a Home alkalmazás ikonjai is kicsit változtak, letisztultabbak és kevésbé lekerekített formájúak lettek.

Azoknak pedig, akik Apple Watchot is használnak, az iOS 14.2 második bétája a watchOS 7.1 szintén második bétájával karöltve újra elérhetővét ette a véroxigénszint-mérést és megérkeztek azok a watch face-ek is, amik kezdettől fogva nem voltak elérhetők.

Az iOS rendszere mellet az iPadOS 14.2, tvOS 14.2, watchOS 7.1 és macOS Big Sur rendszerekhez is érkezett béta frissítés.

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent a watchOS 9

Anikó

Megjelent az iOS 16

Anikó

Érkeznek az Apple Far Out eseményének legnagyobb bejelentései

Anikó