IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új emojikkal támad az iOS 14.2 második bétája

Bő másfél héttel az utolsó béta verzió után a világ legfontosabb új funkciója került bele a soron következő verzióba: 117 új emoji érhető el a Unicode 13-nak köszönhetően.

A rendszer gyökeres változásokat hoz az operációs rendszer életében. Sokkal nyíltabb lesz a Főképernyő, jönnek a Widgetek, App Library és a Picture in Picture mód videós tartalmak számára. Számtalan szempontból megújul az Üzenetek alkalmazás és az Apple Maps, lesznek App Clipek és még megannyi apróság került fel idén a finomságok listájára.

Bubble tea, mosolygós arc egy könnycseppel, cumisüvegből etető szülő és transznemű zászló, csak néhány a teljesség igénye nélkül azokból a kis figurákból, amik hamarosan bővítik meglévő emojikészletünk. Ha van felesleges három perced, akkor itt végig pörög az összes újdonság.

Emellett persze jött eggyel értelmesebb újítás is. A Lejátszás alatt (Now Playing) felületén a Vezérlőközpontban egy kicsit változtattak. Ez a funkció egyébként egy nagyobb változáson ment keresztül már az előző bétában.

És a Home alkalmazás ikonjai is kicsit változtak, letisztultabbak és kevésbé lekerekített formájúak lettek.

Azoknak pedig, akik Apple Watchot is használnak, az iOS 14.2 második bétája a watchOS 7.1 szintén második bétájával karöltve újra elérhetővét ette a véroxigénszint-mérést és megérkeztek azok a watch face-ek is, amik kezdettől fogva nem voltak elérhetők.

Az iOS rendszere mellet az iPadOS 14.2, tvOS 14.2, watchOS 7.1 és macOS Big Sur rendszerekhez is érkezett béta frissítés.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó