IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Bluetooth-gondokkal küzdenek az új Macek?

Több tulajdonos is kapcsolódási problémákra panaszkodik a gépeknél, egyelőre rejtély, hogy mi okozza a hibát.

Az Apple saját fejlesztésű M1-chipjével szerelt Maceket csak néhány hete mutatták be, és sokan örülhettek annak, hogy a Mac mini is megkapta a bivalyerős ARM-es erőforrást, ráadásként némi árcsökkenéssel. A felhasználók korai tapasztalatai szerint viszont nem felhőtlen az új masinák startja, néhányan ugyanis a napokban arról számoltak be, hogy a Macek váratlanul megszakítják a kapcsolatot a Bluetooth-on keresztül csatlakoztatott kiegészítőkkel.

Az egyik érintett a Patrick Tomasso nevű youtuber, aki külön videót szentelt a bosszantó jelenségnek. Tomasso elmondása szerint az M1-es Mac minijét lehetetlen Bluetooth-os egérrel használni, mert a gép újra és újra elveszíti az összeköttetést. A videós a Magic Mouse 2-n kívül egy Logitech MX Master 3-mal is próbálkozott, ám nem járt sikerrel. A hiba a jelek szerint nem korlátozódik az egerekre, a youtubernél ugyanis az AirPods Pro párosításánál is jelentkezett a probléma.

De nem ő az egyetlen, aki hasonló tapasztalatokról számol be, a Redditen is találni pórul járt felhasználót. A chew_bone nevű illető szintén Logitech MX Master 3 egérrel, valamint egy ahhoz passzoló Logitech MX billentyűzettel próbált végigmenni az első setupon, de a mini nem volt hajlandó „együttműködni” ezekkel. Az esetet leíró posztja szerint végül vezetékes kiegészítőkkel oldotta meg a dolgot, a Bluetooth-os perifériákat pedig jelenleg is csak a bejelentkezési képernyő után ismeri fel a gép.

A 2020-as Mac mini. Forrás: TechRadar

A poszt alatti hozzászólásokból jól látható, hogy a jelenség nem is olyan ritka. Egy másik felhasználó például azt írja, hogy nála két M1-es minin és az új MacBook Prón is felbukkant a probléma, egy harmadik kommentelő pedig már vissza is küldte a minijét, ám a cseredarab állítólag ugyanúgy vacakol a Bluetooth-os perifériákkal. Olyan felhasználót is találni, aki az M1-es MacBook Airen tapasztalja ugyanezt.

Az Apple egyelőre nem kommentálta a dolgot, így nem tudhatjuk, hogy szoftveres, vagy hardveres ok áll a hibajelenség hátterében.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Véget ért egy korszak – leáldozott az utolsó iPod csillaga is

Anikó

Egyre nagyobb teret nyernek a szolgáltatások és reklámok az Apple portfoliójában

Anikó

Idén már tényleg jöhet a testhőmérséklet-érzékelő az Apple Watchba

Anikó