IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Butaautó-okosító érkezik az Android Autóba

Régen a nem okos tévékből is okosat varázsolhattunk egy Chromecast segítségével, most ugyanez a technológia érkezik az autókba is.

Egy biztos, az Android Auto nagyban megkönnyíti azoknak a dolgát, akik használnak navigációs appokat és szeretik sűrűn váltogatni a zenét utazás közben. Habár nem a legbiztonságosabb módja ez a kocsikázásnak, támadhatnák a kijelentésem egyes emberek, de azért én emlékszem arra is, ahogy apukám kinyitotta a térképet vezetés közben.

Az Android Autoval csak egy gond volt eddig, hogy nem minden autó volt elég okos hozzá. Vannak ugyanis beépített wifivel, Bluetooth-szal rendelkező autók, amikben gond nélkül fel tudjuk csatlakoztatni a telefonunkat kábel nélkül a rendszerre, de ez a kisebb része a felhasználóknak.

A felhasználók azonban nem szenvedhetnek olyan huszadik századi technológiával, minthogy kábel. A projekt egy Indiegogo indítványra készült, az XDA Developers egyik fejlesztőjétől, akinek vezetékneve láttán rögtön megfordult a fejemben, hogy magyar, és hát egy gyors Facebook kutatás után kiderült, hogy így is van. Borconi-Szedressy Emil már több androidos applikáció fejlesztésében részt vett, így az AAGateway is az ő nevéhez fűződik, ami egy második telefonból készít wireless eszközt az Android Autoba.

Az AAWireless viszont egy picike apparátus lesz, amit az USB portba kell dugni. 10 másodperces bekapcsolási idő után már kész is végezni a dolgát és 30-40 másodperc alatt csatlakozik a telefonodra és mutatja az autó kijelzőjén a tartalmat.

Az Apple CarPlay-nél már láttunk hasonló megoldásokat, de eddig semmi ilyesmit nem kaptunk a Google-höz. Az új dongle ráadásul csak 55 dollárba kerül, ami elég jó ár érte. Ha minden igaz decembertől kezdik el forgalmazni az eszközt először azoknak, akik támogatták a projektet.

Te használod az Android Autot? Jól jönne egy ilyen?

Forrás és borító: 9to5Google

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó