IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így állítsd be androidos telefonod balkezes üzemmódra!

Mint azt tudjuk, szegény balkezesek jószerével kimaradnak a buliból, amikor technológia (egér, billentyűzet, okos órák) felhasználásról van szó, mármint bal kezes verzióval. Legalábbis míg nem őrjöng elegendő ideig a sanyarú sorsú két balkezes felhasználó tábor. Nincs ez másképp az Androidos telefonok esetében sem, de van egy eldugott “varázslat” ami megoldja az ilyesféle problémádat!

Ha én azt mondom, hogy: Fejlesztői beállítások és te erre azt mondnod, hogy: Miiiiii? Akkor még mielőtt továbbhaladnál mindenképp olvasd el a korábbi cikkem amiben részletesen elmagyarázom mit, miért és hogyan. Ha ez meg van és “megvilágosodtunk” akkor folytathatjuk is! Ha meg már tudod miről “magyarázok” akkor még jobb!

Balkezes üzemmód

Hosszú évszázadokon vagy inkább ezredeken át megszoksz vagy megszöksz alapon maradt a jobbkezes eszköz használat a világ balkezeseinek. Azonban ez androidos telefonodnál nem kell, hogy így maradjon, gyere kövesd a tippem lépésről-lépésre és hidd el megoldjuk ezt a problémát! *Balkezes pacsi*

Mint minden ilyesfajta konfiguráció, ez is a telefon beállításoknál kezdődik. Csináljuk együtt, mintha csak táncolnánk!

  • Először lépj be a Beállításokba
  • Majd menj rá a Fejlesztői beállításokra
  • Ezután addig menj le (sok minden lesz!) míg meg nem látod az Elrendezés jobbról balra lehetőséget
  • Aztán már csak rá kell bökni és be is kapcsoltuk! De ha úgy érzed nem segített vagy nem tetszik akkor ugyan itt ki is kapcsolhatjuk egy második rábökéssel!
Az utolsó képen jól látszik, hogyan is fog átalakulni telefonunk az Elrendezés jobbról balra üzemmóddal!

Természetesen ez nem mindenkinek megoldás, mivel “balsorsú” balkezesek már hozzászoktak a jobbkezes telefonhasználathoz, de remélem azért egy kis berögződés legyőzése után kényelmesebb lesz a készülék használat! Még akkor is, ha mondjuk nem teljesen tökéletes az extra fejlesztői opció!

Nagyon remélem tudtam valami újat és hasznosat mutatni. Illetve ha még többet és többfélébb tippet  szeretnél tudni ne csüggedj folyamatosan jönnek majd az érdekesebbnél érdekesebb ajánlások! Addig is pacsi és heló!

Borító: Wallpaperflare

Te átváltanád telefonod balkezes módba vagy már túlságosan megszoktad a jobbkezes kialakítást?

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó