IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Crashelnek az iOS appok – egy Facebook hiba miatt

Tegnap este sorra kezdték el kilőni magukat az iOS-es appok. Spotify, TikTok, Tinder, Snapchat. A hiba nem az ön készülékében, hanem a Facebook SDK-jában van. 

A gondot egész pontosan egy aprócska beállítási probléma okozta a Facebook fejlesztőkészletében, lehetetlenné téve ezzel számtalan alkalmazás bejelentkezését. Ergo, ha te az adott appot Facebook regisztrációval használod, akkor akadhattak gondjaid. De a probléma ennél messzemenőbb, azoknál is összeomlottak különböző alkalmazások, akik nem ezt a lehetőséget használják a bejelentkezésre.

Forrás: Medium

Szerencsére a közösségi óriás fejlesztői időben kapcsoltak és azonnal javították a problémát. Egy szerver konfigurációs frissítés kikapcsolása okozta a galibát.

Korábban a mai napon, a Facebook legújabb verziójában történt változások néhány felhasználónál a Facebook iOS SDK-ját használó alkalmazások összeomlásához vezethettek. Azonosítottuk a hibát és már javítottuk is. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért.

Egyik kedvenc fejlesztőm, a brazil Guilherme Rambo is azonnal rácsapott az esetre és persze egyből volt ötlete arra is, hogyan előzhetné meg az Apple a hasonló problémákat a jövőben. Hátha hallgatnak rá…

Addig is, ha gondod akad egy-egy szolgáltatással itt le tudod csekkolni, hogy a hiba globális-e.

Forrás: The Verge

Borítókép: TechCrunch

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent az iOS 16

Anikó

Az őszi bejelentések fele októberre tolódhat

Anikó

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó