IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Otthoni moziélményben erősít a Sonos

Legújabb termékével, a Sonos Arckal végre bekerült a Dolby Atmos az ökoszisztémába. A Playbar utódja nem csak jobban szól, karcsúbb is lett.

A Sonos termékcsaládja egy moduláris, szinte minden igényt kielégítő hangrendszert kínál, amit igényeink alapján tudunk összeválogatni, majd összehangolni. 2019-ben a legnagyobb durranásuk az volt, hogy az IKEA is árulta a Sonos által tervezett termékeket. Például a márka többi eleméhez képest kifejezetten olcsó és  multifunkciós, polcként vagy épp asztali lámpaként is használható SMYFONISK.

A legújabb termékük, az Arc bemutatása azért érdekes, mert végre elhozta a Sonos rajongóknak a Dolby Atmost, vagyis a mozizás élményében lépett előre egy következő szintet.

A Sonos Arc (ív) nevét onnan kapta, hogy a mindössze 8,7 centi magas és 11,5 centi mély műanyag vázba 76 ezer apró lyukat fúrnak összesen 270 fokos szögben. Igazi visszafogott design, nem tolakodó, bár meg kell hagyni, 114 centi szélességével csak a legalább 65″-es tévék alatt lesz majd diszkrét, kisebb képernyők alá továbbra is a Sonos Beam lehet a jobb megoldás. A márkától megszokott fekete és fehér színekben is kapható, hogy passzoljon a meglévő szetthez és a szobához.

Az Arcban összesen 11 hangszóró gondoskodik róla, hogy a lehető legjobb térhatást kapjuk. Ugyan a magas- és középtartomány dicsőítése mellett a hivatalos oldalon “meglepően jónak” titulálják a mélyeket is, azért az igényes vásárlóknak kötelező darab lesz mellé a Sonos Sub mélynyomója is.

Forrás: Sonos

Az irányításhoz (és legfőképpen a kezdeti beállításhoz) a Sonos új, S2 appját használhatjuk, amit júniusban dobnak majd piacra iOS, Android, Windows és Mac platformokon, és állítólag jobb minőségű hangra lesz képes nagyobb biztonság mellett, illetve további újításokat is várhatunk. A szobákban a Sonos eszközök “összehangolásához” használt Trueplay funkció továbbra is csak iOS eszközönkön lesz elérhető, cserébe hangutasítást csak Amazon Alexával és Google Assistanttal tudunk majd adni.

A Sonos Arc forgalmazását június 10-én kezdik. A termékpalettában a Playbart váltja majd fel, az Európai ára 899 euró lesz, vagyis itthon már hármassal fog kezdődni a bruttó fogyasztói ár.

Forrás és borítókép: Sonos

Kapcsolódó cikkeink

Zenélő falidekort mutatott be az IKEA-SONOS páros

Viktor

Sonos Roam – a legjobb hordozható hangszóró?

Viktor

Ez házimozi! – Teszten a Sonos Arc

Nagy Deborah