IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Dübörög a kijelzőbe építhető ujjlenyomat-olvasók piaca

Az Omdia szerint a tavalyi év során megnyolcszorozódott a leszállított kijelzőbe építhető ujjlenyomat-olvasó (Fingerprint-on-Display) modulok száma.

Összesen 228,3 millió FoD szenzort szállítottak 2019-ben. Ez 674%-os növekedés a 2018-as 29,5 millió egységhez képest. A 2020-as évben, pedig további emelkedés várható, közel 400 milliós tételre számítanak.

Forrás: The Verge

Az Apple 2017-ben az iPhone X megjelenésével dobta a Home gombba épített Touch ID technológiát is a flagship készülékeikben és Face ID-ra cserélte a biometrikus azonosítási technológiát legtöbb készülékében. Ez alól jelenleg csak a nem Pro típusú iPadek és az új, idén megjelent iPhone SE jelentenek kivételt.

Évek óta terítéken van a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó implementálásának kérdésköre. Erre azonban az Apple háza táján még nem került sor, pedig a legtöbb gyártó már zökkenőmentesnek mondhatóan használja évek óta a technológiát készülékeikben.

Ettől függetlenül, ez nem jelenti azt, hogy sosem lesz újra ujjlenyomat-olvasó az iPhone-okban, ráadásul a kijelzőbe építve. Mostanában a 2021-es széria esetében került újra a terítékre a témat. Talán pont egy iPad Airben.

Forrás: Redmond Pie

Ez mondjuk bele is illik abba a sorozatba, amit Ming-Chi Kuo, a Barclays és a Bloomberg elemzői is megerősítettek. Sőt, emellett a vállalat jövőre áttérhet a MicroLED-es technológiára is.

Forrás: Omdia

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent az iOS 16

Anikó

Az iPhone XR-re hajazhat az új SE

Anikó

Végre visszatért a töltöttség százalékos kijelzése az iPhone-okon, de miért így?!

Anikó