IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Egy év, 73 millió előfizető – sikersztori a Disney+

Kereken egy évvel az indulás után a Disney+ több mint 73 millió előfizetőt halmozott fel, jóval megugorva ezzel saját előzetes várakozásaikat is.

A Disney negyedik negyedéves eredményei szerint az streaming szolgáltatás 73,7 millió előfizetőt szerzett 2019 novemberében történő indulása óta. A médiaóriás eredetileg azt tervezte, hogy a Disney+ a 2024-es pénzügyi év végére 60–90 millió előfizetőt fog elérni globálisan.

Az igazi fénypont a közvetlen fogyasztói ágazat meghódítása volt, mely kulcsfontosságú cégünk jövője szempontjából, és a Disney+ elindításának évfordulóján örömmel jelenthetjük, hogy a negyedik negyedév végén, a szolgáltatásnak több mint 73 millió fizetett előfizetője volt – messze felülmúlva várakozásainkat már az első évben.
Bob Chapek, a Disney vezérigazgatója

A társaság legutóbb augusztusban jelentette a számokról, amikor azt állította, hogy a Disney+ 27,5 millió előfizetővel rendelkezik. E szám alapján úgy tűnik, hogy a Disney+ közel 16 millió előfizetővel bővült az elmúlt három hónapban.

Ezenkívül a Disney arról számolt be, hogy a Hulu-előfizetők száma 2020 októberében elérte a 36,6 milliót, szemben a 2019 szeptemberi 28,5 millióval.

Az Apple a maga részéről nem adott ki előfizetői számokat az Apple TV+ streaming szolgáltatásához, bár a jelentések szerint a platform nem éppen a legerősebben nyitott. 

Forrás: Businesss Wire

Borítókép: Disney

Kapcsolódó cikkeink

Jelszómegosztási lehetőségen dolgozik a Netflix

Anikó

Mostantól rendszeresen rangsorolja legnépszerűbb tartalmait a Netflix

Anikó

Megkezdte a játékok tesztelését a Netflix

Anikó