IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Egy komoly Spotify koppintással újít a YouTube Music

A YTM napi lejátszási listát készít a felhasználóinak a kedvenceikből és az ahhoz hasonló tartalmakból, amit már láttunk valahol máshol. 

A YouTube Music folyamatosan igyekszik egyre több felhasználót átcsábítani az olyan népszerű zene streaming szolgáltatóktól, mint a Spotify és az Apple Music. Most a Spotify Napi Mix nevű ötletét másolta le.

A YouTube eddig szintén a már a korábban Spotifynál látott rádió szolgáltatást használta, hogy a felhasználók ízlése szerint rakjon össze zenéket. Ezt a rádiót, ami egyébként végtelenített verzióban szólt átnevezték Saját Mix-re, és 25 számban maximalizálták a megjelenő lehetőségeket. De ez nem azt jelenti, hogy napi 25 új számot kapunk csak, hiszen akárhányszor rányomunk a listára, újratölti nekünk a friss zenéket.

Így néz majd ki az új Saját Mix – Forrás 9to5Google

Még 2019-ben kezdődött, hogy a Google bejelentette a YouTube Music átalakulását, és az új listák érkezését. Ezek voltak a Felfedezés, Új számok és a Saját Mix. Ezek amúgy tényleg szükséges és hasznos funkciók, ugyanis így sosem maradunk le róla, ha a kedvenc előadónk új számot ad ki.

A Saját Mix egy tökéletes lista akkor, ha nem nagyon akarsz azon gondolkodni, hogy mit hallgass, csak szeretnél valami olyasmit, amit tutira tetszik. Olyan előadók találhatóak meg rajta, akiket kedvelünk és sokat hallgatunk, remixek és olyan számok, amiket még nem hallottunk, de elég valószínű, hogy tetszeni fognak.

A legnagyobb különbség az eddigi rádiós megoldással szemben, hogy ez abszolút egy zenelista. Ami azt jelenti, hogy ha csak nem nyomogatjuk állandóan a shuffle gombot egy idő után ugyanazokat a számokat fogjuk látni a listánkon. Eddig teljesen automatikus volt a számok keverése.

Egyelőre még nem éles az új Saját Mix, így még egy ideig a régivel kell beérnie a YouTube Music felhasználóinak, de a Google szerint hamarosan mindenki észreveszi majd a változást a könyvtárában.

Te Spotify, Apple Music vagy YouTube Music fan vagy?

Forrás: 9to5Google
Borító: YouTube

Kapcsolódó cikkeink

Így engedélyezheted a YouTube kép a képben funkcióját iPhone-on

Anikó

Visszaköszön az iTunes médialejátszója

Anikó

Végre itt a YouTube PiP iPhone-on, de…

Anikó