IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

[Frissítve] Elérhető a magyar VírusRadar alkalmazás

Magyarországon ma elérhető lett a VírusRadar alkalmazás. Az app alapját az észak-macedón egészségügyi minisztérium és Next Sense társaság fejlesztette.

Kezdjük is a legfontosabbal: a VírusRadar már elérhető androidos eszközökön, az iPhone tulajdonosoknak azonban még egy kicsit várniuk kell, az App Store-ban még nem engedélyezték az alkalmazást. Amint ez megtörténik, cikkünket frissítjük.

Nagy újdonság nincs az alkalmazásban: a készüléked Bluetooth és GPS adatok alapján logot készít arról, mikor merre mozogtál az elmúlt 14 napban. Ezeket az adatokat oszthatod meg az egészségügyi szervekkel önkéntesen a központi adatbázisba feltöltve, az „Adatok küldése” funkció használatával.

Forrás: Vírusradar

A regisztráció SMS útján validálható, ez által jön létre kapcsolat a telefonszám és az alkalmazás által kiosztott egyedi azonosító közt. Bekapcsolt Bluetooth esetén az alkalmazás folyamatosan pásztázza a környezeted és értesítéseket is küld mindazoknak, akik potenciálisan vírus fertőzésnek voltak kitéve. Ehhez legalább 20 percen keresztül maximum két méteres távolságban kell tartózkodnotok, egy Móricz – Széll Kálmán 4-6 ride mondjuk pont alkalmas erre.

A visszaélések megelőzése érdekében nem jelölgetheti magát mindenki csak úgy koronavírusosnak. Ha beküldted a pozitív státuszod, azt először az Népegészségügyi Központnak vissza kell igazolnia, csak utána megy ki az értesítés azoknak, akik potenciálisan kontaktba kerültek veled.

Forrás: Vírusradar

Érdemes továbbá arra is figyelni, hogy a helymeghatározási adatokhoz és Bluetooth-hoz folyamatosan hozzáférhessen az alkalmazás, a háttérben is gyűjthesse az adatokat, ne csak használat közben, mert különben mit sem ér az egész.

Frissítés

Majd egy hónapnyi késéssel az App Store-ba is végre megérkezett az alkalmazás.

Anikó

Te használni fogod az alkalmazást?

Forrás és borítókép: Vírusradar

Kapcsolódó cikkeink

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó

Érkezik a Netflix játékszolgáltatása az App Store-ba

Anikó

Így engedélyezheted a YouTube kép a képben funkcióját iPhone-on

Anikó