IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Elon Musk szerint Tim Cook nem volt hajlandó vele egyeztetni a Tesla felvásárlásáról

A milliárdos fenegyerek elmondta, hogy egyszer el akarta adni a Teslát az eredeti értéke kis részéért, de az Apple vezérigazgatója nem volt kíváncsi az ajánlatra.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója elmondta, hogy egyszer el akarta adni az elektromos autógyártót az Apple-nek a jelenlegi értékének a töredékéért, de Tim Cook vezérigazgató elutasította a találkozót is vele.

Kedden egy tweetben Musk azt mondta, hogy a Model 3 program „legsötétebb napjaiban” személyesen kereste meg Cookot, hogy megvitassák annak lehetőségét, hogy az Apple a jelenlegi értékének tizedéért megszerezze a Teslát. Cook azonban elutasította a találkozót.

Nem világos, hogy mikor került volna sor a találkozóra, de Musk korábban arról beszélt, hogy a Tesla “gyártási poklot” tapasztalt a Model 3 fejlesztése során 2017 és 2019 között. A jelenlegi értéke alapján a cég becsült eladási ára körülbelül 60 milliárd dollár.

A Tesla vezérigazgatója ezt az állítását az Apple hírére időzítette, amiben kifejtik, hogy 2024-re kifejlesztik az úgynevezett “Apple Car” saját akkumulátor-technológiáját. Egy korábbi tweetben Musk ezt a híresztelést furcsának nevezte, és hozzátette, hogy a Tesla vas-foszfát elemeket használ, és hogy a monocella, amit az Apple tervez “elektrokémiailag lehetetlen”.

Még 2013-ben az Apple állítólag titokban találkozott Muskal, hogy megvitassák az eladás lehetőségét és informális ajánlatot tett részvényenként 240 dollárért.

Az Apple legalább 2014 óta fejleszti saját járműtechnológiáját. Bár autóprojektje rengeteg változtatást és más problémákat tapasztalt az évek során, mégsem adták fel. Az Apple 2024-re pedig áttörő akkumulátor-technológiával tervezi saját személygépjármű gyártását.

Szerintetek mennyire lehet az Apple Car konkurense a Teslának?

Forrás és borító: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Hány szabadalom kell egy önvezető autó megalkotásához?

Anikó

Elon Musk felvásárolja a Twittert

Anikó

Elon Musk még mindig vezeti a legjobban fizetett CEO-k listáját

Anikó