IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A KFC is megérkezett a játékkonzol-piacra! Igen, az a KFC

És van valami, amit jobban csinálnak a többieknél: úgy tálalnak csirkét, ahogy senki más!

Miután gyorsan csekkoltuk a naptárat, és ellenőriztük, hogy bizony nincs április elseje, vessünk még egy pillantást a címre. A Kentucky Fried Chicken ugyanis egy valóban piacra dobott egy játékkonzolt. EGY JÁTÉKKONZOLT! Legalábbis a saját elnevezésükben, az eszköz ugyanis inkább egy gamer számítógép, de apróságokon ne akadjunk fenn. A KFConsole ötlete nem teljesen új hír, ám elsőre pont akkora poénnak tűnt, mint amekkorának másodszorra is látszik. Főleg azok után, hogy megnéztük, mit tud valójában.

Egy látványos, letisztult gép, szerencsére sehol egy KFC logó vagy csirke. Forrás: Techradar

Bár az árát és a pontos piacra kerülésének dátumát még nem tudni, a cucc biztosan érkezni fog, ráadásul igencsak ütős specifikációval. Az összerakásért a Cooler Master dolgozóit veregethetjük hátba (csak online, hisz Covid, meg minden), az alapot egy 9. generációs Intel Core i9 processzor adja, cserélhető, ray tracing-képes Asus videokártyával és még a mai világban is tisztességesnek számító 2 db 1 terás Seagate SSD-vel. Ráadásul akár 240 Hz-es képfrissítést, 4K-t, és VR-t is tud, ha megvannak hozzá a megfelelő perifériáid.

Érdekes koncepció az biztos. Forrás: Cooler Master

És ha már megfelelően izzik a gép használat közben, akkor akár… süssük meg benne a csirkét. Oké, megsütni nem, megmelegíteni viszont meg lehet, méghozzá a speckó Chicken Chamber névre keresztelt tárolóban. Itt az egyes elemek által leadott hőt gyűjti össze a rendszer és több órás játék közben még a KFC-s csirkéd sem hűl ki. Mondjuk, ki az, aki hagyja kihűlni… Amire azonban nem tért ki a gyártó, az a konzol tisztítása, ugyanis nem biztos, hogy jót tesz a hardvernek, ha a zsíros, szószos csirke mondjuk ide-oda csöpög-potyog-morzsál.

Reméljük, ennyire azért mégsem lesz meleg odabent. Forrás: hothardware

A megjelenéséről egyelőre nem sokat tudni, a KFC csak annyival kommentálta az egészet, hogy részükről innentől a PlayStation vs. XBOX csatát lezártnak tekintik, a konzolháború egyértelmű győztese megérkezett. Hát majd meglátjuk, az ugyanis szinte biztosnak tűnik, hogy a limitált példányszámban kapható KFConsole ára nem áll meg 4-500 dollárnál.

Forrás: Cooler Master

Vajon mi lesz a következő? Popcorn pattogtatós PC?

Kapcsolódó cikkeink

Saját játékkonzol fejlesztésén dolgozik a Qualcomm

Foltin

A Nintendo újra kiadja az egyik legendás kézikonzolját és jön a Super Mario battle royal is

Nagy Deborah

A 10 legsikeresebb játékkonzol

Zsolt