IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Érkezhet az iPhone-okba is a töltésmegosztás

A vezeték nélküli fordított töltés először a Huawei Mate 20 Pro készülékben debütált 2018-ban. Azóta már átvette a Samsung is, most ugyanez a lehetőség érkezhet az iPhone-okba is.

A fordított töltés (reverse wireless charging) lehetővé teszi, hogy a felhasználó saját telefonja segítségével töltse különböző kompatibilis kiegészítőit vagy másik telefonját. 

Forrás: Huawei

A töltést megosztó telefont a hátlapján keresztül vezeték nélküli töltőpadként használják, a fogadó telefon hátulját pedig a töltő telefon hátuljához passzítják, így jön létre a töltésátadás. Ez persze működhet órával vagy fülessel is. A Samsungnál is létezik már ez a funkció, ott vezeték nélküli töltésmegoszás (Wireless PowerShare) néven fut. 

A tavalyi év folyamán már többször felröppent, hogy az iPhone 11 Pro szériájába is kerülhet hasonló funkció, de aztán még a 12-ben sem jelentettek be semmilyen töltésmegosztást. Azok a felhasználók, akik szerették volna a készülékükben tudni a fordított töltést még egy ideig reménykedtek, hogy hátha csak egy szoftveres korlátozás feloldása az egész és hardveresen megvan hozzá minden. 

Az FCC jelentése az iPhone 12-es sorozatról azt sejteti, hogy nemcsak a Qi típusú vezeték nélküli töltésre lehetnek képesek az eszközök, hanem 360 kHz-es töltési funkcióval is rendelkeznek. 

Erről az Apple nem szólt egy szót sem a bemutató alatt, most is Gurman kellett hozzá, hogy megfejtse a report tartalmát, miszerint az iPhone-ok a MagSafe mágneses vezeték nélküli töltőrendszerén keresztül. 

Lehet, hogy az új AirPodsunkat már tölthetjük is a telefon hátuljáról?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó