IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Érkezik a YouTube frissített ikonkészlete Androidra is

A YouTube áttolja Androidra is az eddig iOS-on használt, minimalista ikonkészletet.

A YouTube kétségtelenül a legnagyobb vizuális platform, ami csak létezik. Ráadásul az évek során az egyszerű videómegosztó alkalmazásból egy teljesen sokrétűen használható szórakozató egység lett.

Nemrég tervezték újra az Android TV-n a user interface-t új gombokkal és funkciókkal, most viszont az androidos appot is szeretnék az új dizájnhoz igazítani. Ugyanis a droidos ikonkészlet már 2017 óta nem változott és már ráfért egy kis újítás.

Új és régi megjelenés

Ezek az új ikonok sokkal minimalistábban, mint az eddigiek, egyszerűen üresek lettek. A vékony vonalas formavilág sokkal inkább hasonlít a Spotify ikonjaihoz, vagy a régi iOS képvilághoz.

A színek is sokkal definiáltabbak lettek, a szürke visszafogottsága után fekete vonalakat kezdtek el használni. Sötét módban ezek a vonalak természetesen fehérek.

Az ikonok iOS-on már nyáron megváltoztak, és sokan szerették volna, hogy ha ez az iOS sajátossága marad, ugyanis az androidosok nagyrészének nem tetszett az újítás, de sajnos nekik is érkeznek a minimalista ikonok. Sőt, a 15.41.32-es bétaverzióban már ezek szerepelnek.

Akinek nem tetszik, sajnos kénytelen hozzászokni, ugyanis úgy tűnik ez az új brand image kelléke az összes platformon.

Neked tetszenek az új ikonok?

Forrás és borító: AndroidPolice

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó