IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jövőre még a Kirin prémium chipsetjével érkezik a Huawei P50

A kínaiak fő zászlóshajója megkapja az egyik legjobb chipsetet, amit csak okostelefonba rakni lehet.

A kínai vállalat általában két zászlóshajó-sorozatot dob ​​piacra évente, és nem szokatlan az sem, hogy ugyanazt a prémium chipsetet használja a Mate és a P sorozat is.

Idén kissé más a helyzet, mivel az Egyesült Államok által bevezetett korlátozások miatt a HiSilicon már nem képes új processzorok gyártására a Huawei számára. A Kirin 9000 lehet az utolsó chip, amit leszállítanak a kínai vállalatnak, bár várjuk meg még mi lesz az új kormány döntése.

A Huawei Mate 40 nagy sikert aratott – Forrás: Notebookcheck

Korábban olyan hírek reppentek fel, hogy a vállalatnak nincs elegendő chipje az okostelefonok ellátásához, és a Huawei P50-et vagy egy Qualcomm, vagy egy MediaTek SoC fogja működtetni.

A Tajvan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) 9 millió Kirin 9000 SoC-t szállított a Huawei-hez, mielőtt az amerikai tilalom hatályba lépett volna. Kínában nagy a kereslet a Mate 40 sorozat iránt, és egyes változatok nyilvánvalóan már nincsenek raktáron. Nem lehetünk egészen biztosak abban, hogy a Huawei hogyan osztja szét Kirin chipjeinek csekély maradékát a két zászlóshajó-sorozata között, tekintve, hogy csak a Mate 40 iránti kereslet meghaladhatja az idén 10 millió darabot.

A hírek szerint a Huawei 2019-ben 44 millió darab P és Mate sorozatú telefont értékesített. A vállalat szerint az eladások 60 millió egységgel csökkentek az Egyesült Államok által kivetett szankciók miatt. Mondanunk sem kell, hogy ez a szám 2020 év végére még alacsonyabb lesz.

Szerintetek megmenekül a Huawei, és visszakapja a jogait az USA-ban?

Forrás és borító: PhoneArena

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung a Huawei babérjaira tör

Anikó

Erősen iPad ihletésűre sikerült a Huawei új MatePad szériája

Anikó

Nagyjából 100 Huawei készülék frissül HarmonyOS-re

Foltin