IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Extra újdonsággal érkezik az elektromos Mustang

Az év végén érkező tisztán elektromos Mustangot akár már az érkezése előtt konfigurálhatjuk. Telefonról, webről, applikációból.

Hamarosan az utakra is megérkezik a Ford első tisztán elektromos hajtású autója. Mégpedig azzal a típussal, melyet az autóimádók 95%-a soha nem akart elektromosként elképzelni: a Mustanggal. Igaz, annyi kiegészítéssel, hogy vérbeli izomautó helyett egy SUV-t rejt a név, mely egész pontosan Ford Mustang Mach-E SUV. Az autó egyébként év végén gurul majd be az amerikai szalonokba, Európába várhatóan jövőre érkezik majd.

Tuti nem erre gondolunk, ha azt halljuk: Mustang. Forrás: Ford

A 600 km hatótávú Mach-E az egyik legmodernebb elektromos autó lesz, és elsősorban a Tesla Model X ellenfelének szánták. Az egyik újítása, hogy leendő tulajdonosai már azelőtt képesek lesznek konfigurálni az autó beállításait, hogy fizikai valójában megkapták volna a járgányt. Persze a megrendelés leadására szükség lesz ehhez, anélkül nem állítgathatunk csak úgy egy szalonautót.

Az elektromos autók esetében kardinális kérdés a töltés. Még Amerikában is érdemes előre meggondolni, mikor, hol és mennyiért fogjuk feltölteni az akkumulátorokat, ráadásul a kompatibilitási kérdés sem utolsó a sorban. Ebben például igen komoly segítségünkre lehet a funkció, mely a preferenciáink betáplálását követően képes olyan tippeket adni, melyek komoly kilométereket, órákat vagy épp forintokat spórolnak. És mindezt már tudni fogja az autó, mire a tulajdonosa beleülhet.

Ezen felül előre megadhatunk olyan beállításokat, mint a kedvenc úti céljaink, az alapértelmezett klíma/fűtés hőfoka, vagy éppen a kedvenc töltőállomásaink. A későbbiekben további funkciót is kap majd az app Mustanghoz tartozó alegysége, a tervek szerint főként edukálásra használnák azt, tehát egy kiterjesztett FAQ menüpontot kaphat majd a FordPass. Ez hatalmas segítség lehet azoknak, akik először használnak teljesen elektromos autót, ez várhatóan pedig elég gyakori jelenség lesz. Mindezt az ára is előrejelzi, ugyanis a 43 895 dolláros indulóára a középkategóriába helyezi a Mustangot, emiatt valószínűleg igencsak közkedvelt lesz majd.

Bár a technológia nem új, a Fordnál érezhető leginkább, hogy nem csupán marketing megfontolás van az egész mögött, hanem valóban segíteni szeretnének, illetve azt, hogy a vásárló már azelőtt megismerkedjen az autóval, mielőtt az ténylegesen ott állna a kertben. Még akkor is, ha egyelőre ezek csak apróságok.

Forrás: The Verge

Borítókép: The Verge

Szerinted ez a jövő? Vagy ez csak porhintés?

Kapcsolódó cikkeink

Donald Trump vs. Social Media – a volt elnök mindenkit is beperelne

Anikó

Feltámad a Tamagotchi!

Anikó

Lehetett volna fekete kerámiából is Apple Watch Edition

Anikó