IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Korlátozza a Messenger a továbbítások lehetőségét

Vége a lehetőségnek, hogy ugyanazt a vicces videót egyszerre küldjük el az összes haverunknak. A választások előtti kamuhírek továbbítási lehetőségét szeretnék vele elkerülni.

A Facebook bejelentette, hogy korlátozni fogják a továbbküldési lehetőségek számát, ugyanis szerintünk ez az elsődleges ok, amiért olyan sok hamis hír kering az interneten. Persze ez így elég érdekes kijelentés, hiszen nem feltétlen a Messengeren tovább küldözgetett cikkekkel van szerintünk a probléma, hanem a mindenféle csoportokban megosztott tartalmakkal, és azzal, ha valaki az álhírt az üzenőfalára is kiteszi.

Eddig szinte bármennyi embernek elküldhettünk egy gombnyomással egy vicces képet, vagy egy fontos cikket viszont nemsokára ezt egyszerre csak 5 emberrel tehetjük majd meg.

A bejelentés egyébként a Facebook Newsroomjában történt és azzal magyarázták a dolgot, hogy főleg így COVID-19 idején fontosnak tartják, hogy ne tudjuk indokolatlanul kelteni a pánikot. Ráadásul az amerikai választások közeledésével fontos, hogy lelassítsák az álhírek terjedési sebességét.

A változtatásokat a Facebook által birtokolt WhatsAppban már július óta tesztelték, ott ugyanis akkor vezették be az újítást.

A kék közösségi médiamogul az indiai történéseket hozta fel például arra, miért volt szükséges ezt bevezetniük. Történt ugyanis, hogy 12 ember meghalt egy hónap alatt álhírek felelőtlen megosztogatása és amiatt kitört botrányok miatt. Az egyik áldozatról WhatsAppon azt kezdték pletykálni az ismerősei, hogy gyerekeket rabol el.

Én mondjuk nem értem, hogy fog ez mindent megváltoztatni, ugyanis attól még hogy egyszerre csak 5 embernek küldhetek el valamit, utána fogom a linket és újabb 5 embernek elküldöm, több haverom meg úgysincs. De ha valakinek az a heppje, hogy 20-30 embernek küldözget egyszerre dolgokat, annak tényleg érvágás lehet az újítás.

Te hány embernek küldtél eddig egy linket? Zavarni fog, hogy 5 lesz a max egyszerre? 

Forrás: Facebook Newsroom
Borító: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

A metaverzum a jövő

Anikó

Az év legrosszabb vállalata: Facebook

Anikó

Többfrontossá válik az Apple és Meta közti háború

Anikó