IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ezt rejti az új MagSafe akkumulátor belseje

Az Apple új MagSafe akkumulátorának egyik első bemutatója tegnap került fel a YouTube-ra, amely feltárta a tartozék belső működését és felépítését.

A Charger Lab a YouTube-csatornáján közzétett videóban csontig hatolt az új Apple termékbe, beleértve a kicsomagolást és a tesztelést is.

Ahogyan az várható volt, az Apple MagSafe Battery Packet nem arra tervezték, hogy az általános fogyasztók felnyissák vagy szervizeljék. A fedél leválasztása a csomag fehér műanyag héjában lévő helyéről nehézkes folyamat, amelyhez egy feszítő eszköz használata szükséges. Úgy tűnik, hogy ragasztó tartja össze a két részt.

Belül az előlap belső oldalán elhelyezett töltőtekercs együttműködik egy másik, az akkumulátorhoz csatlakozó tekerccsel, hogy áramot szolgáltasson az iPhone 12-nek. Egy NFC-érzékelő tekercs és a hozzá tartozó chip található a fedélen, míg a csomag tekercsét körülvevő mágnesek gyűrűje teszi teljessé a MagSafe szabványt.

A belső alkatrészeket bőséges hőszigetelés védi. A vezeték nélküli tápvezérlők és a kapcsolódó áramkörök egy nagy fémlemezhez csatlakozó NYÁK-ra vannak szerelve.

Forrás: 9to5Mac

A fehér héjban – amely maga is hővédő anyaggal van bélelve – két akkumulátor található, amelyek sorba kapcsolva 11,13 Wh-t érnek el 7,62 V-on. A Charger Lab megjegyzi, hogy a 7,62 V-on kinyomtatott 1460 mAh kapacitás körülbelül 2220 mAh-nak felel meg 5 V-on. Minden egyes cella 5733 Wh teljesítményű, így a kezdeti aggályok egészen szertefoszlottak a teljesítményt illetően.

Az Apple a hónap elején jelentette be a régóta várt MagSafe akkumulátorcsomagot az iPhone 12-hez, amelynek ezen a héten került a boltok polcaira.

Borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó