IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Face ID-val vagy Touch ID-val zárhatjuk nemsokára a kínos Messenger beszélgetéseinket

Nem kell többé aggódni, hogy a barátaink ráirogatnak a nevünkben másokra, ha egy óvatlan és teljesen józan pillanatunkban odaadjuk a telefonunk másoknak.

Egy újabb biztonsági funkciót vezet be a Facebook, amivel kicsit privátabbá tehetjük a magánbeszélgetéseinket a kíváncsi szemek elől. Az applikáció maga is képes lesz arra, hogy amikor először megnyitjuk egy kis szünet után, csak akkor engedje be újra a felhasználót, ha arccal vagy ujjlenyomattal jelentkezik be. Tehát ha a barátaink egy görbe este során elkérik a feloldott telefont, hogy csináljanak egy-két képet, nem kell azon aggódni, hogy közben elkezdenek a Messengeren trollkodni, vagy beleolvasgatni olyan beszélgetésekbe, amikbe nem kéne.

Az új funkciót App Locknak hívják, és egy új fül alatt jelenik majd meg, amit kreatívan Biztonságnak neveztek el. Androidra várhatóan a következő hónapokban érkezik, iOS-en viszont nálunk már most is működik.

iPhone-on már itt figyel a Face ID lock

A Facebook ezen kívül más biztonsági újításokat is tervez bevezetni. Szeretné, ha a felhasználói jobban tudnák majd kontrollálni, hogy kik tudjanak üzenetet küldeni nekik (bár arról, hogy ez hogy lesz kivitelezve, még nem sok szó esett), valamint az idegenektől érkező képeket is automatikusan homályosítja, azoknak a lányoknak a legnagyobb örömére, akik sokszor kapnak idegenektől „kigyókat” ábrázoló képeket. Ez a funkció már egy ideje működik Instagrammon és WhatsAppon, de arról még nem esett szó, mikor érkezik Messengerre is.

Az AppLock kétségtelenül egy hasznos újítás lesz, bár személy szerint örülnék, ha maga a Facebook app is megkapná, ugyanis az én barátaim valahogy sose a Messengerembe trollkodtak bele, hanem mindenféle hülyeséget írtak ki a nevemben, vagy titokban a legbetegebb Facebook csoportokba csatlakoztak.

Forrás: The Verge
Borító: MacRumours

Te be fogod kapcsolni ezt a funkciót, vagy annyira szent a telefonod, hogy úgysem adod más kezébe?

Kapcsolódó cikkeink

A metaverzum a jövő

Anikó

Az év legrosszabb vállalata: Facebook

Anikó

Többfrontossá válik az Apple és Meta közti háború

Anikó