IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Három új készülékkel támadhat hamarosan a Samsung

Két összehajtható és egy közönségkedvenc termékkel bővülhet a Samsung okostelefon kínálata augusztusban.

Azóta, hogy a koreai gyártó tavaly bemutatta a Galaxy Z Fold 2-t, az összehajtható okostelefonok világa olyannyira nem pezsgett, hogy azt hihettük, a 3D TV-hez hasonló sanyarú sorsra jut az elképzelés. Egyedül a Xiaomi és a Huawei próbálkozott a területen, utóbbi pedig a Mate X2-vel megmutatta, attól, hogy valami borzasztóan drága, még nem kell, hogy törékeny is legyen.

A pletykák szerint a Samsung sem temeti az összehajtható termékcsaládját, sőt, augusztusban két új taggal bővíti azt. A Galaxy Z Fold 3 és a Galaxy Z Flip 3 mellett pedig a Galaxy S21 FE-ről is lehull rövidesen a lepel. Ebben az időszakban általában a legújabb Note készüléket várták türelmetlenül a vásárlók, de a cég már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy ilyesmire idén nem lehet majd számítani.

Galaxy Z Fold 2
Forrás: samsung.com

Az előzményeket tekintve elég furán hangzik, hogy a Samsung egyszerre mutatja majd be a három készüléket: tavaly a Galaxy S20 Fan Edition októberben, a Z Fold 2 pedig szeptemberben került a boltokba, ellentétben a Z Flip 2-vel, amely már februárban kapható volt. Júliusban jött a Z Flip 5G, így a koreaiaknak majdnem minden hónapra volt egy nagy dobásuk.

Egyes források szerint a Z Fold / Flip hosszú távon teljesen leváltja majd a Note szériát, amit arra alapoznak, hogy a fent említett készülékek S Pen támogatást kaphatnak. A Samsung a chiphiánnyal magyarázta azt, hogy idén nem lesz új Note, de ha tényleg bemutatnak egy új FE-t, akkor ez az állítás elkezd majd igencsak bűzleni.

Vitathatatlan, hogy a jelenleg kapható összehajtható telefonok elég sok sebből véreznek, és még a Samsunghoz hasonló gyártóknak is lépniük kell jó pár szintet ahhoz, hogy valós alternatívát kínáljanak velük egy olyan sikertermékhez képest, mint a Note.

Forrás: phandroid

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó