IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Úgy tűnik, tényleg kivonul az LG az okostelefon piacról

A korábbi pletykák több forrás szerint is igaznak bizonyulnak, az LG még áprilisban bejelentheti, hogy többé nem gyárt okostelefonokat.

Nemrégiben arról olvashattunk, hogy az LG egy feltekerhető készülék fejlesztésén dolgozik, most viszont nagyon valószínű, hogy nemhogy innovatív, de semmilyen okostelefont sem fog már piacra dobni a koreai gyártó. Ahogyan a szerdai szemelvényünkben is írtuk, az LG nagy erőkkel dolgozik a veszteséges mobil üzletágának az eladásán – erősítette meg azóta a pletykákat a Bloomberg a koreai DongA Ilbóra hivatkozva.

A források szerint úgy néz ki, nemcsak az innovatív fejlesztéseknek mondanak búcsút, hanem a teljes üzletágat megszüntetik, pedig a Velvet széria nagy sikert aratott, és bizakodóan tekinthettek a rá épülő Rainbow széria piacra dobása elé is.

Az LG egyáltalán nem volt rossz az okostelefonok terén, sőt, egyes modelljei kifejezetetten jó fogadtatást kaptak, az eladásokban azonban ez nem mutatkozott meg. Dél-Koreában és Észak-Amerikában is (ahol egyelőre továbbra is aktív az LG Electronics) 1% alatt van a piaci részesedése, így nagyon nehéz lesz majd jó áron értékesíteni az okostelefonos üzletágat.

Az LG egyébként mindig igyekezett újítani és érdekes koncepciókkal előállni, mint például a 90 fokban elforgatható LG Wing esetében, a piaci viszonyokat azonban nem sikerült borítaniuk az ötleteikkel. Talán a Wing lehetett az utolsó szeg a koporsóban, ami után úgy döntöttek, ezt már nem éri meg tovább csinálni.

Forrás: gsmarena

A híresztelések szerint az okostelefon gyártás leépítésével/eladásával szerzett forrásokat a cég háztartásbeli készülékek, akkumulátorok gyártására, valamint autóipari beruházásokra fordítaná. Az LG várhatóan április elején jelenti be hivatalosan a hírt, és a dolgozókkal is ekkor ismertetik az átszervezés lépéseit – állítja a The Korea Times.

Az LG a megkeresésekre a diplomatikus “nincs mit hozzáfűznünk”, illetve az “annyit mondhatunk, hogy jelenleg minden elképzelhető” válaszokat adta, ami pont annyira semmitmondó, mint amennyire sokat sejtető…

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó