IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hi, Speed – Itt vannak az Apple Event legnagyobb bejelentései!

Mondanám, hogy várakozásokkal tele esünk neki a ma esti iPhone-os bemutatónak, de már tavaly télen annyira elspoilereztek mindent, hogy mire a ma estéhez értünk, kicsit a könyökünkön jön ki a sok találgatás. Reméljük amennyire borús az este, annyira derűs lesz a bejelentés. Kövessétek az Apple közvetítését, közben cikkünk folyamatosan frissül.

HomePod mini

Érkezik a HomePod kistestvére, a HomePod mini, ami gyakorlatilag az eddig HomePod kisebb és gombócabb testvére. Ugyanaz a hálós kialakítás és felső visszajelző felület található benne, mint a HomePodban.

Csodálatos hang, intelligensebb asszisztens, okos otthonba illeszthetőség, mindez jellemzi az új kis hangszórót. És persze a legfontosabb, az adatvédelem!!!

Full range driver és dupla sugárzó, a 360 fokos hangzás érdekében. Mindez az S5 chip által meghajtva, hogy még intelligensebben irányíthassa a hangszóró képességeit a computational audio funkciónak köszönhetően.

Csak úgy, mint a nagyobb testvére, a kis mini is multi-room támogatással és sztereó párosítási lehetőséggel érkezik, meg persze egy U1 chippel, a még jobb handoff élmény érdekében.

Amit viszont a számtalan lejátszó: iHeartRAdio, Radio.com, TuneIn, Pandora és Amazon mellett hiányolnunk kell, a Spotify, pedig ez sok ember vágya lenne végre. Az Apple Music és Apple Podcast nyilván alap támogatott lejátszó.

Sirit is folyamatosan csiszolgatják, egyre okosabb lesz, most már több, mint egy milliárd eszközön 25 milliárd kérdésre válaszol havonta. Ezzel szépen tudják fejleszteni az okosasszisztenst. Aki most már párhuzamosan egyre több dologra képes és ezzel a Smart Home közepe lehet. Siri segítségével már az egész okosotthonod irányítani tudod majd.

Az Intercom funkcióval a HomePodok közt küldhetünk üzeneteket, ezzel gyakorlatilag a háztartás össze HomePodjával kommunikálhatsz. Felszólhatsz a gyereknek a szobába, hogy jöjjön le vacsorázni és még az iPhone-okra, AirPodsokra, CarPlay-es eszközökre is küld értesítést. Gyakorlatilag ezzel házi hálózatot hozva létre. Tiszta HBO-s Years and Years feeling, csak ott Signor volt, nem Siri.

Az HomePod mini 99 dolláros áron érkezik, két színben november 6-án, a szállítás pedig november 16-án kezdődik, feltételezhetően kizárólag elsőkörös országokban.

5G

Érkezik az iPhone-okba az 5G összes előnye. Szupergyors internetezési sebesség. Itthon gyakorlatilag az ország egész kicsi területén. Erről a témáról már korábban értekeztünk egy összefoglaló cikkben és ha minden igaz, videóban is jön majd minden okosság az 5G-ről. Bár az USA-ban ez óriás deal, nálunk gyanítom, nem ez lesz készülékek húzóereje.

iPhone 12

Sima élek, alumínium keret és üveg elő és hátlap öt csodaszép színben. Az iPhone 11-es kijelzővel megegyező, 6,1”-es kijelző, viszont az egész készülék 11%-kal vékonyabb, 15%-kkal kisebb és 16%-kkal könnyebb lett.

A kijelző viszont fejlődött, Apple saját OLED-je a Super Retina XDR nevet viseli, nagyobb kontrasztarány, 5232 x 1170 px felbontás, a 460 ppi pedig kétszer annyi, mint ami az iPhone 11-be fért. 1200 nites fényerő, Dolby Vison, HLG és HDR 10 támogatás jellemzi az új kijelzőt.

A Ceramic Shield névre keresztelt új anyag pedig 4x akkora durabilitást ad az eszköznek, mint eddig bármelyik elő- és hátlap üveg.

A készülékbe természetesen az új iPad Airből megismert A14 került. Gyakorlatilag semmi sem változott, pont ma reggel volt róla cikkünk, abban gyakorlatilag mindent elolvashattok a témáról.

12 MP-es széles és ultraszéles kamera páros figyel az iPhone 12-n, ami már támogatja a Smart HDR 3 funkciót, és gyakorlatilag már minden a géptanulásról és a computational fotózásról szól a duplalencsés felállásban is. Ilyen a megújított night mode-is például, ami már nem csak a Pro verziók kiváltsága. A videó felvételek minősége is nagyban megnő és night mode time-lapse videók készítésére is lehetőség nyílik már a sima 12 használatával is.

Az USB-C megjelenésével kivezetett MagSafe technológia pedig visszaköszön az iPhone-okban. Jönnek a felpattinthatós töltőkiegészítők. Na, ez végre valami újdonság. Egybe kötve dual formában az óra töltőjével is.

iPhone 12 mini

Méretre kisebb, mint a 4,7”-es telefonok voltak, mégis full ugyanazt tudja, mint a sima iPhone 12. Nagy kijelző, mégis kicsi test. A legkisebb 5G-s telefon a világon.

iPhone 12 Pro és Pro Max

Gyönyörű stainless steel fut körbe a készüléken. És atom ütősek a színek, az új arany és kék. Ez a készülék is az új Ceramic Shield technológiával készült és ugyanúgy IP68-as mindenállósággal bír.

Az 5,8”-es méret 6,1”-re hízott, míg a 6,5”-es méretből 6,7” lett, gyakorlatilag már láthatatlan kávákkal.

Ebben a készülékben is szintén az A14 Bionic chip ketyeg, ami brutál dolgokra képes főleg fotózás terén a Deep Fusion technológiának köszönhetően.

A széles, ultraszéles és telefotó kamera ugyanúgy 12 MP-es és támogatja a 4x optikai zoomot és nagyon úgy tűnik, hogy a Pro Maxba még több van.

Új optikai képstabilizálási technika érkezik sensor-shift optical image stabilization néven. Egy másodperc alatt 5000x képes korrigálni a képet, ez gyakorlatilag ötször fejlődés tavalyhoz képest.

És jön az Apple saját RAW formátuma is, bármilyen meglepő, Apple ProRAW néven. Na, azt hiszem, ez megér holnap egy külön cikket.

És akkor a legfontosabbak: minden készüléket október 16-ától kezdhetünk előrendelni. A 12 és 12 Pro szállítása kezdődik meg majd első körben. Árak tekintetében, pedig így jó 10% drágulással matekozhatunk tavalyhoz képest:

  • iPhone 12 mini – 299 990 Ft
  • iPhone 12 – 349 990 Ft
  • iPhone 12 Pro – 439 990 Ft
  • iPhone 12 Pro Max – 479 990 Ft

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó