IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így alakulhat az Apple TV+ elkövetkező fél éve

Korábbi cikkünkben azt mondtuk, semmi ok az aggodalomra az Apple TV+ tartalmait illetően, hiszen az Apple streaming szolgáltatása gőzerővel bővül. Jöjjenek a címek, melyekre az elkövetkezendőkben számíthatunk.

A vállalat meghosszabbította az összes live action sorozatának gyártását, amik eddig futottak. Ez alól kivételt képez az Amazing Stories és Defending Jacob, amik limitált sorozatként mennek az Apple TV+ kínálatában.

Forrás: Apple TV+ Press

Nyilván, mint ahogy minden másnak, úgy az aktívan forgatás alatt álló filmeknek és sorozatoknak sem tesz jót a koronavírus. Így szünetel a The Morning Show, Isaac Asimov Alapítványának adaptációja és Ben Stiller Severance sorozatának készítése is.

Ígéretesen hangzik további a J.J. Abrams nevével fémjelzet Little Voice, a Central Park rajzfilm sorozat és a Steven Spielberg és Tom Hanks koprodukciójában készülő II. világháborús mini sorozat Brie Larson főszereplésével, a Masters of the Air.

Továbbá az is kapóra jön az Apple számára, hogy az HBO-t éppen elhagyó CEO, Richard Plepler pont azért dobbantott a vállalattól, mert nem tudott tovább azonosulni az új tulajdonos AT&T stratégiájával, mely szakít a korábbi minőség a mennyiség felett HBO-s elvekkel. A Cupertinóiak le is csaptak azonnal Pleplerre, és alá is írtak új cégével az Eden Productions-szel vagy öt évre.

Richard Plepler az HBO ex-CEO-ja Forrás: Shutterstock

Továbbá szerződésük van még az A24-ral is különböző filmek készítésére, ilyen például a Bill Murray főszereplésével érkező On The Rock is, illetve a fedélzeten tudhatják a kétszeres Oscar-díjas rendezőt Mahershala Alit is. Az pedig már csak hab a tortán, hogy jó eséllyel pályáznak az egyetemi futball-liga közvetítésének jogaira is. Igaz, az itthon egy szűkebb réteget érintő tény.

Az Apple óriási előnye, hogy bevételeinek nagy része nem az Apple TV+-ból származik, óriási apparátus áll a streaming szolgáltatás mögött, így simán lehetőségük nyílik arra is, hogy a jelen körülmények közt éppen kivérző kisebb filmstúdiót – mondjuk, mint a Liosgate – megvásároljanak.

De, hozzá kell tenni, hogy az Apple azon vállalatok egyike, mely rendelkezik annyi mozgatható tőkével, hogy ha a komplett Disney eladó sorba kerülne, az egész komplexumot fel tudnák vásárolni. De csak egy kisebb stúdió felvásárlásával is teljesen új irányvonalat adhatnának a szolgáltatásnak.

Forrás: Apple TV+ Press

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó