IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így állíthatsz be korlátozást a háttérben futó appjaidra

Mindannyian tudjuk, mennyire be tud lassulni telefonunk, ha éppenséggel elfelejtjük bezárni az applikációkat a háttérben. Nem kell aggódni, van megoldás, méghozzá automatikus!

Ha én azt mondom, hogy: Fejlesztői beállítások és te erre azt mondnod, hogy: Miiiiii? Akkor még mielőtt továbbhaladnál mindenképp olvasd el a korábbi cikkem, amiben részletesen elmagyarázom mit, miért és hogyan. Ha ez meg van és megvilágosodtál, akkor folytathatod is! Ha meg már tudod miről magyarázok, akkor még jobb!

Háttérben futó applikációk korlátozása

Még mielőtt beállítanád, jogos a kérdés: ez most pontosan miért is jó nekem illetve telefonomnak? Kérlek alásan azért, mert van, hogy épp csinálunk valamit készülékünkön, aztán hirtelen átváltunk egy másik applikációra és aztán megint, meg megint, így folytatva. Ezáltal a végére annyi folyamat fog futni a háttérben, vagyis a telefon memóriájában (RAM), hogy nem csúcskategóriás telefonoknál ez igazán lelassíthatja a működést. Na, mi ezt egyből ki tudjuk küszöbölni, úgy hogy beállítjuk az automatikus korlátozást. De jöjjön is a lényeg, hogyan is tehetjük ezt meg?

Mint minden ilyesfajta konfiguráció, ez is a telefon beállításoknál kezdődik. Csináljuk együtt, mintha csak táncolnánk!

  • Először lépj be a Beállításokba
  • Majd lépjünk be a Fejlesztői beállításokba
  • Ezután addig menjünk le (sok minden lesz!) míg meg nem látjuk a Háttérfolyamat-korlátozás beállításokat
  • Ha megtaláltad csak nyomj rá, majd tetszőlegesen választhatsz, ha szigorú szeretnél lenni akkor én az 1 folyamatot vagy a nincsenek háttérfolyamatokat ajánlom, de csak gondolj bele átlagosan mennyit használsz és ha csak egy-két dolgot, akkor mondjuk legyen 3 folyamat, de a döntés a tiéd
  • Illetve bónuszként a Háttérfolyamat-korlátozás alatt van egy Háttér ellenőrzése opció is, amiben külön ki tudsz venni egyes nagyon fontos applikációkat, már ha van rá igényed

Nagyon remélem tudtam valami újat és hasznosat mutatni. Illetve ha még többet és többféle tippet  szeretnél tudni ne csüggedj folyamatosan jönnek majd az érdekesebbnél érdekesebb ajánlások! Addig is pacsi és heló!

Borító: Make Tech Easier

Most már te is megszabtad mennyi applikáció futhat a háttérben?

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó