IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Privát szférára vágysz? Vegyél iPhone-t!

Mostanában nem sok reklámot láttunk az Apple-től, de most kihasználják a sok kiszivárogtatós „botrányt”, és egy jól időzített reklámmal igyekeznek több androidost átcsábítani.

Marketing szempontból érdekes dolog, amit az Apple csinál. A 80-as 90-es években viszonylag sokat reklámoztak, amit a 2000-es években is folytattak egy kicsit kisebb lendülettel. A fontosabb pillanatokat, és a vadiúj modelleket mindig lekommunikálták, de brand image reklámot nemigen láthattunk tőlük Steve Jobs idejében. Ha igen, akkor is nagyon keveset, viszont az elmúlt években jobban rágyúrtak a reklámokra. Ami mondjuk évi pár darabot jelent, de a többi gyártóhoz képest így is elég karcsú.

Nem mintha szükségük lett volna rá. Az iPhone mindig is eladta magát, ráadásul a social media széleskörű elterjedésével ingyenreklámot is kapott a cég, ugyanis mindenki tükörben fotózta magát jól látható Apple logóval, hogy menőnek tűnjön. Egyébként ez nem is megalapozatlan dolog, írtunk róla korábban, mennyit dob a Tinder profilunkon az iPhone megvillantása.

Most azonban kidobtak egy imázsreklámot, amiben kiemelik, hogy mennyire biztonságos az iPhone-t használni. A spot YouTube-on fog futni, tekintve hogy ezen a felületen jobban tud érvényesülni egy olyan üzenet, ami az internetes adatok védelméről szól.

A reklám viszonylag kreatívra sikeredett. Jó pár embert felsorakoztat, akik fennhangon, mások előtt kezdenek bele érdekes monológba. Van, aki közli a busz többi utasaival, hogy válóperes ügyvédet keres, két munkatárs hangosan chatel, így akiről beszélnek szintén hallja a véleményüket róla, egy hölgy pedig egy étteremben közli a többiekkel, hogy terhességi tesztet és terhesvitaminokat rendelt az internetről.

A hirdetés felfogható a minden hülyeséget megosztó emberek kifigurázásának is, de itt talán mégis arról van szó, mennyire védi a személyes dolgainkat az Apple. És ennek igazat is kell adnom, ugyanis ezerszer szívesebben beszélgetek iMessage-en személyes dolgokról bizonyos emberekkel, mint például Messengeren. Persze nem az Android hibája, hogy náluk még nincs ilyen univerzális, ingyenes üzenetküldő szolgáltatás, de a nyitott rendszer miatt talán nem is lenne annyira biztonságos.

Te a biztonság miatt választanál iPhone-t, vagy a menőségfaktor miatt? 

Forrás és borító: iMore

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent az iOS 16

Anikó

Az iPhone XR-re hajazhat az új SE

Anikó

Végre visszatért a töltöttség százalékos kijelzése az iPhone-okon, de miért így?!

Anikó