IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így ellenőrizheted Apple Watchod akkumulátorának kapacitását

Kicsit lassabb, hamarabb merül a csuklódon, mint szokott. Lehet érdemes ellenőrizned az Apple Watchod akkumulátorának állapotát. A watchOS 7-tel már erre is nyílik lehetőséged.

Apple-ös fórumokon és Facebook csoportokban tapasztaltam a számomra teljesen ismeretlen jelenséget. Kvázi zsír új iPhone-ok tulajdonosai vizslatják rigorózusan készülékük akkumulátorának teljesítményét napi szinten és már akár 1%-os csökkenésnél is páni félelemmel kérdezgetik társaikat arról, hogy ez normális-e és persze hogyan lehetne rávenni az Apple-t egy ingyen aksicserére.

Ahhor képest, hogy kap rendesen az én Hű Társam egészen jól muzsikál még két év után is

Be kell valljam, éltem során egyszer (na jó, most a cikk kedvéért másodszor is) megnéztem, hány százalékon áll az aksim. Néhány nap híján 2 éve iPhone XS-em akkumulátora, 88%-on tök jól érzi magát. Egyszer volt egy nagyobb riadalom, amikor feltettem az iOS 13-at, akkor varázsütésre szűnt meg a néhány órás screen time-mal minimum két napot elpötyögő telefon effektusa. 2 év után újra arra kényszerültem, hogy odafigyeljek mikor, mennyit töltök. Sad 🐼.

Na, ugyanez nem mondható el szebb időket is megélt Series 1-es Apple Watchomról. Kicsi mancs – kicsi Watch, nem nagyon akaródzott eddig nagyobbra váltani. Viszont erősen érik már a csere, mert egy kevésbé aktívan eltöltött nap után is félúton lemerül az óra a kezemen. Az pedig már csak olaj volt a tűzre, amikor kiderült, hogy Deborah kolléganőm 2-es Watcha csodával határos módon általában 70% körüli töltötsséggel kerül le a kezéről este.

Vérszemet kaptam, na mondom majd én most jól megnézem az aksi állapotát. Akkor koppantam, hogy Apple Watchnál bizony nincs mit nézegetni. Még. – Nekem mondjuk nem is lesz mit, de ez már más kérdés.

Sajnos sem az én Series 1-es, sem az ő Series 2-es órájára nem telepíthetünk watchOS 7 bétát, pedig biz’ Isten felrakattam volna vele, hogy megtudjuk miben rejlik a titka.

Ha te viszont megfelelő órával rendelkezel (Series 3 vagy annál újabb) már most lehetőséged van bétában feltenni a watchOS 7-et és utánajárni az aksiügynek.

Apple Watchod akkumulátorának maximális kapacitását a Beállítások > Akkumulátor menüpontban találod, csak úgy, mint az iPhone-odon.

Megszállott aksicsekkolók, ti hogy álltok?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó