IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megérkezett a watchOS 7 első publikus bétája!

Általában nem szoktunk a kisebb rendszerek bétáiról külön cikkeket írni, azonban a watchOS 7 publikus bétája igazi mérföldkő. Ez az első alkalom, hogy a vállalat elérhetővé teszi minden felhasználó számára az okosórák következő verzióinak béta változatát. Ha nem bírod ki szeptemberig az új funkciók nélkül, akkor itt a lehetőség, de…

Csak úgy merő szemétségből és eltántorításként kezdjük is a feketeleves részével.

Ha szeretnél watchOS 7 bétát, akkor telefonodnak is muszáj iOS 14 bétát futtatnia. Ez azért abban az esetben, ha csak egy készülékkel rendelkezel, nem biztos, hogy a legjobb ötlet. Ha mégis szeretnél a telefonon bétázni, akkor ezeket a lépéseket kell megtenned.

A másik nagyobb probléma, hogy ha egyszer felhúztad a bétát az órádra, akkor nincs visszaút, jelenleg nincs lehetőség arra, hogy watchOS 6-ra downgradelj. Ez pedig azért probléma, mert ha nem bírod tovább az iOS 14 bétáját telefonon, akkor gyakorlatilag csapdába estél szeptember végéig. Vagy marad mindkét eszközöd bétán vagy bukod a Watchod az éles verzió érkezéséig.

Az Apple is belógatott egy kisebb figyelmeztetést azok számára, akik a bétára fenik a fogukat:

A watchOS nyilvános bétafrissítései még fejlesztés alatt állnak, ami azt jelenti, hogy egyes alkalmazások és szolgáltatások nem működnek a várt módon, és adataid esetleg nem kompatibilisek visszamenőleg. Az Apple Watch tartalma automatikusan biztonsági másolatot készít a párosított iPhone készüléken. Felhívjuk figyelmét, hogy az Apple Watch nem állítható vissza a korábban kiadott operációs rendszer verziókra, ha a nyilvános béta telepítve van.

Apple Support

Pl. a VoiceOver egyáltalán nem működik a watchOS 7 bétájába, így, ha rendszeresen használod a funkciót, valóban nem érdemes kísérletezned a frissítéssel.

Plusz azt is érdemes szem előtt tartanod, hogy nem minden eszköz esetében tudsz bétázni. A watchOS 7 már dobja az Apple Watch Series 1 és Series 2-es eszközöket, így rájuk az éles frissítés sem fog megérkezni.

Ha még mindig nem tudtalak eléggé elkedvetleníteni, akkor az alábbi lépéseket kell megtenned ahhoz, hogy már hasíthasson is lefelé a watcOS 7 első publikus béta verziója az órádra.

  • Telepítsd az iOS 14 aktuális publikus béta verzióját a telefonodra, amihez az órád párosítva van
  • Jelentkezz be az Apple béta portáljának felületén Safarit használva.
  • Válaszd a watchOS menüpontot, majd az Enroll Your Devices résznél kezdd el a béta profil telepítését az órádra. Ezt ugyanott találhatod, mint az iOS telepítőt: Beállítások > Általános > Profilok és telepítsd fel a béta profilt az órádra.
  • Ha be vannak kapcsolva az automatikus frissítések, akkor egyből jön is az értesítés, hogy telepítheted a bétát a Watch app segítségével az iPhone-odról. Egyéb esetben manuálisan kell csekkolnod az elérhető szoftververziókat a Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés menüpont alatt.

Te nekifutsz?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó