IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így kapcsolhatod be a Fejlesztői beállításokat Androidos telefonodon

Hiszed vagy sem, nem csak az első pillantásra felfedezett Androidos beállítások elérhetők készülékeden. Van egy “titkos kapu” a Fejlesztői beállításokhoz, amiben még rengeteg hasznos dolog van! Na, most nem csak a kulcsot kapod meg, a szerintem legfontosabb beállítást is megmutatom.

Előre szólok, nem nagy munka kitárni magunk előtt a titkos kaput, de nem hiába hívják Fejlesztői beállításoknak, úgyhogy csak engem kövess!

Fejlesztői Beállítás bekapcsolása

Mint minden ilyesfajta konfiguráció, ez is a telefon beállításoknál kezdődik. Csináljuk együtt, mintha csak táncolnánk!

  • Először lépj be a Beállításokba
  • Majd menj rá a telefon névjegye lehetőségre
  • Ezután a Szoftver adataira
  • Miután meglátod a “Build száma” opciót, nyomj rá hétszer, míg készüléked ki nem írja, hogy “Most már engedélyeztük a fejlesztői beállításokat”
  • Ha ez kész van, már csak vissza kell menned a Beállításokba és már elő is bukkant a semmiből a Fejlesztői beállítások fülecske, ha meg szeretnéd inkább eltüntetni azt csak bökj rá a legfelül elhelyezkedő “Be” gombra és máris “Ki” kapcsoltuk, ahonnan amint kiléptünk el is tűnik majd a fejlesztői lehetőség!
Csak, hogy legyen egy vizuális illusztráció meg segítség is! Én nagyon ezen belüli funkciót használók…

Nem is volt olyan bonyolult, nem? Most már rengeteg olyan dolgot beállíthatsz, amit amúgy nem lenne lehetséges, de most már “fejlesztő” vagy! Legyen szó külső tárhelyről történő app futtatásról, sötét mód kényszerítésről vagy értesítési buborékok előidézésről, csupa olyan funkció, ami jobbá, gyorsabbá illetve hasznosabbá teszi Androidos készüléked! Ezeket, meg természetesen a többi hasznos opciót majd végig vesszük: hogyan is, meg miért is! Azonban, ahogy mondtam, csak saját felelősségedre “kalandozz” a tanácsaimon kívül!

Na, de akkor mi is az én kedvencem?

Ablak/Áttűnés/Animáció tempó beállítása

Ami személyem szerint azért nagyon fontos konfiguráció, mert segítségével testre szabhatjuk saját szájízünk szerint mennyi ideig tartsanak az áttűnési animációk. Ez sok ablak megnyitásnál, meg programváltogatásnál, főleg gyengébb telefonokon “laggolást” is előidézhet. Ezért is ajánlom, hogy vedd minél lejjebb vagy akár kapcsold is ki az animációkat teljesen, ha nem zavar a hiányuk. Ezáltal sokkal reszponzívabb lesz a telefonod, kvázi paraszt képfrissítés gyorsító. De akkor ez hol is van a Fejlesztői beállításokon belül?

  • Először lépj be a Beállításokba
  • Majd lépj be a Fejlesztői beállításokba
  • Ezután addig menj le (sok minden lesz!) míg meg nem látod az Ablak/Áttűnés/animáció tempó beállításokat
  • Aztán már csak tetszőlegesen, csak egyet vagy akár mindhármat beállítva, tapasztald ki számodra melyik “tempó” tetszik legjobban, ha erősebb telefonod van akár növelhetsz is rajta!

Nagyon remélem tudtam valami újat és hasznosat mutatni. Illetve, ha még többe tippet  szeretnél megismerni, ne csüggedj, folyamatosan jövök az érdekesebbnél érdekesebb ajánlásokkal! Addig is pacsi és heló!

Borító: Brilliant News

Te most tudtad meg, hogy van ilyen lehetőség és hasznos volt vagy már régóta “kalandozol” a Fejlesztői beállításokban?

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó