IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így készíts biztonsági mentést iOS-es eszközeid tartalmáról számítógépen

Ha nem szeretnéd az iCloudot használni, akkor legyen akár Maced vagy PC-d, néhány kattintással biztonságosan készíthetsz mentést iOS-t (vagy iPadOS-t) futtató eszközöd aktuális tartalmáról géped merevlemezére.

A biztonsági manőver végrehajtásához szükséged lesz a telefonodra, a számítógépedre, számítógéptől függően az iTunes legfrissebb verziójára és egy Lightning to.USB vagy Lightning to USB-C kábelre.

Forrás: Apple

Fontos, a macOS Catalina megjelenésével búcsút mondhattunk az iTunesnak, mint olyan. Így, ha Maced a jelenlegi legfrissebb verziós macOS-t futtatja, akkor iTunes helyett már a Finderben kell kutatnod. PC-n és Mojavés vagy annál korábbi verziós Macnél még az iTunest kell keresned.

  • Csatlakoztasd a telefonod a készülékedhez a Lightning kábel segítségével
  • Ha megjelentik egy üzenet, ami a készüléked jelkódját kéri, vagy azt kérdezi „Megbízik ebben a számítógépben?”, akkor add meg a jelkódod vagy jelöld meg, hogy bízol a gépben.
  • Keresd meg a gépeden a készüléked

Ha menteni szeretnéd az Egészség és Tevékenység appok által regisztrált adatokat, akkor mindenképpen a biztonsági mentés titkosítása mellett kell döntened. Ha ezekre az adatokra nincs szükséged, akkor titkosítás nélküli is készítheted a mentést.

  • Kattints a Biztonsági mentés most gombra
  • Amikor a folyamat befejeződik, akkor megjelenik, hogy sikerült-e a biztonsági mentés

A Finder és az iTunes a Backup nevű mappába menti a biztonsági mentéseket. A Backup mappa rendszerverziótól függ, hogy hol helyezkedik el a gépen. Persze át is helyezhető másik mappába vagy teljesen más csatlakoztatott vagy hálózati meghajtóra.

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent az iOS 16

Anikó

Az őszi bejelentések fele októberre tolódhat

Anikó

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó