IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így készíts biztonsági mentést iOS-es eszközeid tartalmáról számítógépen

Ha nem szeretnéd az iCloudot használni, akkor legyen akár Maced vagy PC-d, néhány kattintással biztonságosan készíthetsz mentést iOS-t (vagy iPadOS-t) futtató eszközöd aktuális tartalmáról géped merevlemezére.

A biztonsági manőver végrehajtásához szükséged lesz a telefonodra, a számítógépedre, számítógéptől függően az iTunes legfrissebb verziójára és egy Lightning to.USB vagy Lightning to USB-C kábelre.

Forrás: Apple

Fontos, a macOS Catalina megjelenésével búcsút mondhattunk az iTunesnak, mint olyan. Így, ha Maced a jelenlegi legfrissebb verziós macOS-t futtatja, akkor iTunes helyett már a Finderben kell kutatnod. PC-n és Mojavés vagy annál korábbi verziós Macnél még az iTunest kell keresned.

  • Csatlakoztasd a telefonod a készülékedhez a Lightning kábel segítségével
  • Ha megjelentik egy üzenet, ami a készüléked jelkódját kéri, vagy azt kérdezi „Megbízik ebben a számítógépben?”, akkor add meg a jelkódod vagy jelöld meg, hogy bízol a gépben.
  • Keresd meg a gépeden a készüléked

Ha menteni szeretnéd az Egészség és Tevékenység appok által regisztrált adatokat, akkor mindenképpen a biztonsági mentés titkosítása mellett kell döntened. Ha ezekre az adatokra nincs szükséged, akkor titkosítás nélküli is készítheted a mentést.

  • Kattints a Biztonsági mentés most gombra
  • Amikor a folyamat befejeződik, akkor megjelenik, hogy sikerült-e a biztonsági mentés

A Finder és az iTunes a Backup nevű mappába menti a biztonsági mentéseket. A Backup mappa rendszerverziótól függ, hogy hol helyezkedik el a gépen. Persze át is helyezhető másik mappába vagy teljesen más csatlakoztatott vagy hálózati meghajtóra.

Kapcsolódó cikkeink

Elérhető az iPadOS 16

Anikó

Megjelent az iOS 16

Anikó

Az őszi bejelentések fele októberre tolódhat

Anikó