IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Végállomás: Űr – Jegyár: 75 millió forint

A Virgin Csoport angol milliárdos tulajdonosa, Richard Branson nemcsak repülő társaságával szeli a fellegeket a Földön, most már űrhajójával a hatalmas és sötét űr a cél.

A SpaceShipTwo a NASA-val összeállva az USA űrhajózási hivatal kilövő állomásairól 300 kilométer magasra fogja “szuperszónikusan” felreptetni az utasokat, ami majd földkörüli pályára fog állni és leparkolni nézelődő módba. A nulla gravitációs rész és érzés az űrutazásból meg persze nem maradhat el. Amint minden jól ment és már lebegünk, csak annyi dolgunk lesz, hogy nézelődjünk kifelé az ablakokon vissza Földünkre és Napunkra, meg persze tovább a végtelen űrbe. Remélem majd húsz-harminc év múlva mi, földi halandók is megcsodálhatjuk majd ezt a hihetetlen egyszeri élményt az életben. Biztos lélegzetelállító lesz.

Biztos lélegzetelállító lesz a SpaceShipTwo fedélzetéről!

Amit majd meg is örökítenek a 16 kamerás rendszerrel az űrhajón kívül és belül. Aztán már csak nagyzolva mutogatni kell a barátaidnak a Facebook-Insta kombón, hogy pacsiztál E.T.-vel… Ha mást nem is, ezt az élményt biztos irigyelném.

Meg kell hagyni, igazán futurisztikus a dizájnja az űrhajónak, pedig ez már a jelen, akármennyire is szürreális. Úgyhogy, nem tudom, hogy ez 22-es csapdája-e. De az biztos, hogy nagyon is impozáns az enteriőr. Mintha valaki összemixelte volna az űrhajókat a 2001: Űrodüsszeiából és a Csillagok Közöttből.  Ha valamiből kellett volna inspiráció, hát én is biztosan ebből a két sci-fi filmből merítettem volna.

A kabinban 6 darab, személyre szabható, kicserélhető ülés lesz, amik a lehető legnagyobb kényelmet fogják biztosítani az utasok számára. A pilóták pedig folyamatosan kalibrálni fogják az ülések dőlésszögét a lehető legkevesebb gravitációs erő-visszahatás érdekében. Mert hát kitörni a Föld vonzásából kemény meló, ami hatalmas erőhatásokat mér a hajóra és utasokra egyaránt. Azt meg senki sem akarja, hogy az összes utas ájuldozzon az ötszörös földi súlyuk alatt. De hát ha az űrt akarjuk látni, vállalni kell egy, s mást.

Igazán futurisztikus és impozánsnak tűnik a belső, bár 75 millió forintért legyen is az…

Igaz, még hivatalos út nem volt de a videón megnézhetitek a gyönyörű felvételeket az űrhajó első tesztútjáról, amit az előbb említett 2001: Űrodüsszeia zenéjére lett összeszerkesztve. Már így is videón keresztül is agyzsibbasztóan gyönyörű, nem hogy majd ott fent a végtelen csillagok között. Amit majd úgy tűnik számos ablakon keresztül csodálhatunk majd.

Mellesleg a sikeres tesztrepülésen felbuzdulva, már másik két ugyanilyen űrutazásra alkalmas gépet építenek, gondolom, hogy ne legyen tumultus reggel munkába menet…

Na, de íme a tesztvideó, egyenesen az űrből. Ha szerencséd lesz feljutni, valami hasonló élmény lesz.

A sikeres teszteknek hála, már több mint 600 jegyet értékesítettek és további többszáz ember jelezte komoly érdeklődését. A főnök maga Richard Branson is ott lesz az űrjárat első útjainak valamelyikén. Ha valaki extra parás, mert miért ne lenne, még óis csak egy űrutazásról beszélünk, akkor várja meg míg a nagyfőnök is felmerészkedik.

Az egyetlen buktató, hogy kell hozzá 75 millió forint. De az biztos, a NASA-val való társulás engem egy kicsit megnyugtat. Mármint utazási biztonság miatt. Nem mondom, hogy nem lenne szép halál a csillagok felé vezető úton berobbani, de azért én megnézném előbb a Föld gömbölyded vonalait a végső nap előtt. Persze hosszú tesztek és ellenőrzések nélkül most nem lenne miről beszélnünk. Kívánom, legyen sikeres az összes űrutazás!

Azért remélem a laposföld hívők összedobják az aprójukat a királyuknak és megnézik maguknak azokat a jégóriásokat, akik őrzik a Föld szélét… Mert még ügyetlenek lennénk és lebotorkálnánk kicsit spicces állapotban…

Borító és képek: Virgin Galactic
Forrás: TheVerge

Pénztől függetlenül, te bevállalnád az űrutazást?

Kapcsolódó cikkeink

Donald Trump vs. Social Media – a volt elnök mindenkit is beperelne

Anikó

Feltámad a Tamagotchi!

Anikó

Lehetett volna fekete kerámiából is Apple Watch Edition

Anikó