IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A nap kérdése: Vajon játszhatunk majd a PS4 játékainkkal PS5-ön?

TL;DR: igen, de nem minddel.

Lassan itt a Sony új konzolja, az PlayStation 5, amiről egyelőre csak annyit tudunk, hogy az ünnepek környékén jön, ami az amerikaiaknál októbertől decemberig bármi lehet. Az új konzol érkezésével egy kérdés foglalkoztat mindenkit, márpedig az, hogy vajon játszhatunk-e majd a régi játékainkkal.

A PS2 anno tökéletesen vitt minden PS1 játékot, és a PS3 fat gépe is eleinte szinte egy PS2+PS3 szerelemgyereke volt, és játszhattunk rajta minden régi kedvencünkkel. A PS4 már teljesen elvesztette ezt a tulajdonságát és mindenből újat kellett vennünk. A Sony emiatt is veszthetett pár felhasználót, akik inkább Xbox One-t vettek, hiszen azon lehetett használni a régi 360 játékokat.

Az igazi kettő az egyben gép – Forrás: CinemaBlend

Mindenkinek megvannak a kedvenc játékai, amit szeret elővenni időről-időre, és sokkal autentikusabb élményt ad a konkrét régi verzióval játszani, mint a remastered-el, ha egyáltalán kidobnak ilyen verziót belőle. És ha ki is dobnak, azt meg kell venni újra.

A Sony viszont megerősítette, hogy a PS5 gépek egy bizonyos értelemben kompatibilisek lesznek visszafelé is. Körülbelül 100 legnépszerűbb PS4 játékot fognak optimalizálni PS5-re annak indulásakor, hogy azokat gond nélkül vigye majd az új konzol. Ráadásul az a terv, hogy ezt a listát majd folyamat bővítik, hiszen összesen kb 4000 játék létezik PS4-re.

És hogy miért csak most lépi meg ezt a Sony, amikor az előző konzolból abszolút kihagyták ezt az opciót? Elvileg a PS4 felépítése nem tette ezt lehetővé, mert nagyon vékonyra szerették volna készíteni a PS3-hoz képest, és már nem fértek bele az extra alkatrészek.

A PS5 főtervezője, Mark Cerny elmondta, hogy a PS5 kialakítása nagyon fog hasonlítani a PS4-hez, ezért is lesz lehetőség a visszafelé kompatibilitásra. Tehát ne add el a lemezeket, hiszen a PS5-ből készül Disc és Digital Edition is, és ne félj tovább vásárolni a játékokat akkor sem, ha tervezed, hogy hamarosan beújítasz az új konzolra.

Én személy szerint élek-halok a Pókemberért és Horizon Zero Dawnért, neked mi a kedvenc játékod PS4-en?

Forrás: AndroidCentral
Borító: TrustedReviews

Kapcsolódó cikkeink

Ikonikus Sony PS játékok bukkanhatnak fel az App Store-ban

Anikó

Előrendelhető a Sony Xperia 10 III

Foltin

Megszűnik a PlayStation 3, a PSP és a Vita online boltja

Foltin