IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így szabadulj meg az iOS 14 bétájától

Ha mégis eleged lenne az iOS legújabb verziójának bétájából, a jó hír, hogy nem kell így maradnod örökre. Ha pedig a végleges verzió megérkezésekor váltanál vissza a bétáról, akkor is ugyanezeket a lépéseket kell követned.

A visszaállás kétlépésből áll, az egyik a béta profil törlése, a másik pedig az eszköz visszaállítása a régi verzióra.

A béta profil törléséhez:

  • Lépj a Beállítások > Általános lapra, majd koppints a Profilok és eszközfelügyelet menüre
  • Válaszd az iOS-bétaszoftverprofilt
  • Menj rá a Profil eltávolítása gombra és indítsd újra a készüléked

Sikeres törlés esetén a Beállítások > Általános felsorolásában már nem fogod megtalálni a béta profil menüjét.

Ha elég kitartó voltál és azért törlöd a profilod, mert kijött a legújabb verzió, akkor szerencséd van, elég a Beállítások > Szoftverfrissítés menüpontban lefrissítened a készüléked.

Ha viszont az iOS 13 egyik korábbi verziójára szeretnél visszaállni, akkor meg kell csinálnod a komplett visszaállítást. Ehhez viszont szükséged van egy korábbi iCloud vagy gépes biztonsági mentésre. Amit ugye megcsináltál, mielőtt telepítetted volna a bétát, hogy legyen hova visszaállni, ha nem tetszik/működik az új rendszer.

A teljes visszaállításhoz:

  • Csatlakoztasd a telefonod egy Lightning kábel segítségével a gépedhez és macOS verziótól függően nyisd meg iTunes vagy Findert
  • Először helyreállítási módba kell helyezned a készüléked
    • iPhone 8 és újabb: Nyomd meg, majd gyorsan engedd fel a hangerőnövelő gombot. Nyomd meg, majd gyorsan engedd fel a hangerőcsökkentő gombot. Ezután tartsd nyomva az oldalsó gombot addig, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyője.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus vagy 7. generációs iPod touch: Nyomd meg és tartsd megnyomva egyszerre az Altatás/Ébresztés gombot és a Hangerőcsökkentés gombot. Ne engedd fel a gombokat, amikor megjelenik az Apple embléma – tartsd lenyomva őket egészen addig, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyője.
    • iPhone 6s, Főgombbal rendelkező iPad, illetve 6. generációs vagy korábbi iPod touch: Nyomd meg és tartsd megnyomva egyszerre az Altatás/Ébresztés gombot és a Főgombot. Ne engedd fel a gombokat, amikor megjelenik az Apple embléma – tartsd lenyomva őket egészen addig, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyője.
  • Amikor megjelenik, kattints a Visszaállítás gombra. Ekkor a rendszer törli a készülék tartalmát, és telepíti a nem bétaverziós iOS aktuális verzióját
  • Várd meg, amíg a visszaállítás befejeződik. Majd add meg az Apple ID-d és a hozzá tartozó – ekkor kikapcsolódik az Aktiválási zár.

A visszaállítást követően beállíthatod a készüléket az archivált biztonsági mentés segítségével, ha az egy korábbi iOS-verzióból származik vagy természetesen indulhatsz új lappal is, egy teljesen szűz operációs rendszerrel.

Kapcsolódó cikkeink

Gesztusérzékeléssel jöhet az Apple AR headsetje

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó

Egyre több a gond az új MacBook Prók SD-kártyaolvasójával

Anikó