IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így szabadulj meg az iOS 14 bétájától

Ha mégis eleged lenne az iOS legújabb verziójának bétájából, a jó hír, hogy nem kell így maradnod örökre. Ha pedig a végleges verzió megérkezésekor váltanál vissza a bétáról, akkor is ugyanezeket a lépéseket kell követned.

A visszaállás kétlépésből áll, az egyik a béta profil törlése, a másik pedig az eszköz visszaállítása a régi verzióra.

A béta profil törléséhez:

 • Lépj a Beállítások > Általános lapra, majd koppints a Profilok és eszközfelügyelet menüre
 • Válaszd az iOS-bétaszoftverprofilt
 • Menj rá a Profil eltávolítása gombra és indítsd újra a készüléked

Sikeres törlés esetén a Beállítások > Általános felsorolásában már nem fogod megtalálni a béta profil menüjét.

Ha elég kitartó voltál és azért törlöd a profilod, mert kijött a legújabb verzió, akkor szerencséd van, elég a Beállítások > Szoftverfrissítés menüpontban lefrissítened a készüléked.

Ha viszont az iOS 13 egyik korábbi verziójára szeretnél visszaállni, akkor meg kell csinálnod a komplett visszaállítást. Ehhez viszont szükséged van egy korábbi iCloud vagy gépes biztonsági mentésre. Amit ugye megcsináltál, mielőtt telepítetted volna a bétát, hogy legyen hova visszaállni, ha nem tetszik/működik az új rendszer.

A teljes visszaállításhoz:

 • Csatlakoztasd a telefonod egy Lightning kábel segítségével a gépedhez és macOS verziótól függően nyisd meg iTunes vagy Findert
 • Először helyreállítási módba kell helyezned a készüléked
  • iPhone 8 és újabb: Nyomd meg, majd gyorsan engedd fel a hangerőnövelő gombot. Nyomd meg, majd gyorsan engedd fel a hangerőcsökkentő gombot. Ezután tartsd nyomva az oldalsó gombot addig, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyője.
  • iPhone 7, iPhone 7 Plus vagy 7. generációs iPod touch: Nyomd meg és tartsd megnyomva egyszerre az Altatás/Ébresztés gombot és a Hangerőcsökkentés gombot. Ne engedd fel a gombokat, amikor megjelenik az Apple embléma – tartsd lenyomva őket egészen addig, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyője.
  • iPhone 6s, Főgombbal rendelkező iPad, illetve 6. generációs vagy korábbi iPod touch: Nyomd meg és tartsd megnyomva egyszerre az Altatás/Ébresztés gombot és a Főgombot. Ne engedd fel a gombokat, amikor megjelenik az Apple embléma – tartsd lenyomva őket egészen addig, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyője.
 • Amikor megjelenik, kattints a Visszaállítás gombra. Ekkor a rendszer törli a készülék tartalmát, és telepíti a nem bétaverziós iOS aktuális verzióját
 • Várd meg, amíg a visszaállítás befejeződik. Majd add meg az Apple ID-d és a hozzá tartozó – ekkor kikapcsolódik az Aktiválási zár.

A visszaállítást követően beállíthatod a készüléket az archivált biztonsági mentés segítségével, ha az egy korábbi iOS-verzióból származik vagy természetesen indulhatsz új lappal is, egy teljesen szűz operációs rendszerrel.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó