IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Átalakított média vezérlővel érkezik az iOS 14.2 bétája

Éppen hogy csak megérkezett az éles verzió, egyből ugrottunk is egy nagyot és a 14.2 bétájával indulunk neki az iOS 14 további fejlesztgetésének.

A rendszer gyökeres változásokat hoz az operációs rendszer életében. Sokkal nyíltabb lesz a Főképernyő, jönnek a Widgetek, App Library és a Picture in Picture mód videós tartalmak számára. Számtalan szempontból megújul az Üzenetek alkalmazás és az Apple Maps, lesznek App Clipek és még megannyi apróság került fel idén a finomságok listájára.

A legújabb verzióban a Shazam, mint olyan bekerül a Vezérlőközpontba, így egy sokkal nagyobb és szebb felületen mehet a zenefelismerés, ráadásul úgy, hogy még az akalmazást sem kell feltelepíteni. Ha hozzá akarod adni a Shazamot, akkor Vezérlőközpont beállításai közt a További beállítások közt ott figyel a Shazam.

Emellett a médiavezérlő részt is kicsit átalakították, sokkal könnyebb lesz most már AirPlay-en csatlakoztatott eszközök vezérlése. Ha pedig véget ért a lejátszott tartalom, akkor most már ajánlásokat is mutat a médiavezérlő felület.

Ami még érdekes újítás, a People Detection, azaz Személy felismerés. A kisegítő lehetőségek közt figyelő Nagyító alkalmazás most már képes arra, hogy a kamerán keresztül felismerjen embereket. Ez segítség azoknak, akik valamilyen látáskárosodással élnek. Ráadásul az AR-os megoldás segítségével, már azt is meg tudja mondani a telefon milyen távolságra vagytok egymástól.

Apróság, de frissült a Watch alkalmazás ikonja is, most már a Solo Looppal felruházott óra van a képen. Apropó watch, a watchOS 7.1 bétájából eltűnt 1-2 új watchface, ha azokat állítottad be éppen, ne lepődj meg, ha lábuk kél, nem az órád romlott el.

 

Kapcsolódó cikkeink

Az Apple javította a Watch-feloldási problémát az iOS 14.7.1-es frissítéssel

Anikó

Nem tudod feloldani az Apple Watchod frissítés után? A hiba nem a Te készülékedben van!

Anikó

Élesedett az iOS 14.7

Anikó