IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Itt az első iPhone 12 szétszedős videó

Ugyan az iPhone 12 még csak a holnap naptól elérhető a nagyközönség számára, az első szétszedős videó már megérkezett, igaz nem az iFixit jóvoltából.

A videó elsődleges célja az iPhone 12 és tavalyi iPhone 11 összehasonlítása. Láthatjuk azt is, hogy a 12 OLED kijelzője lényegesen vékonyabb, mint a tavalyi modellbe került panel. Illetve az is feltűnhet, hogy az Apple csökkentette a Taptic Engine méretét az idei modellben.

A videóban eggyel közelebbi képet kapunk az iPhone 12 kamerarendszeréről is, és azt is megerősítették, hogy az akkumulátor kapacitása valóban 2815 mAh. Ráadásul jól megvizslathatjuk a MagSafe töltőrendszer fogadó oldalát is.

Az összehasolítás legfontosabb aspektusa pedig annak bizonyítása, hogy az iPhone 12 11%-kal vékonyabb, 15%-kal kisebb és 16%-kal könnyebb, mint a tavalyi iPhone 11. Ahogy bepillantást nyerünk a motorháztetú alá, már saját szemeinkkel is láthatjuk, az Apple hogy tudta csökkenteni a készülék méretét összességében, miközben megtartották ugyanazt a 6,1”-es OLED kijelzőt.

Ha nem lenne elég a szétszedős videóból, akkor október 23-án, magyar idő szerint este 7 órakor, az iFixit élőben szedi darabokra a legújabb Apple készülék(ek)et. Mert hát arról is szó volt, hogy a legelső anyagukban egyszerre kapják szét a 12-t és Prót.

Borítókép: Hic Tech

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó