IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Magyarországon is indul a Facebook Dating, ahol végre matchelhetünk a régen kinézett ismerősünkkel

Leáldozóban a Tinder csillaga, ugyanis a Facebook is bevezeti a társkereső funkcióját.

Ahhoz a generációhoz tartozom, akiknek Tindereznek az ismerősei. Az egyik legjobb barátnőm már 100+ randin van túl az elmúlt 5 év szinglisége alatt és mindegyik közel katasztrofális véget ért, a másik nagyon nehezen vette rá magát, de rögtön talált egy kedves srácot, akiben biztos, hogy ő lesz a férje. A legjobb fiúbarátom is hatalmas Tinder pörgető, tőle a lányokról kapok visszajelzést, viszont neki sem sikerült az évek alatt szintén semmi értékelhetőt találnia.

Én még 4 éve egy rövid ideig használtam a fent említett 100+-os barátnőm nyomására. Egy találkozóm volt, amiről nagyon hamar leléptem, egyszerűen én nem vagyok az idegenekkel randizgatós fajta.

A hozzám hasonló embereknek készült el a Facebook Dating, ami az ismerőseinkkel hoz össze. Hiszen mindenkinek van olyan ismerőse, aki tetszik neki, de 1. nem lehet tudni, hogy annak van-e valakije vagy nincs, 2. nyitott-e a randizgatásra, 3. tetszel-e neki is. Legalábbis egészen idáig.

A Tinder és a Facebook szerelemgyereke – Forrás: TechRadar

Csütörtök hajnalban ugyanis a Facebook elindította Magyarországon is a társkeresőjét. A szolgáltatás egyébként nem újkeletű, már tavaly óta tesztelik 20 országban, azonban most vált csak széleskörűen elérhetővé. Mi mondjuk hiába kerestük az alkalmazásunkban az opciót, de nem találtunk semmit (iPhone XS és 11 Pro Max).

A Facebook Dating ugyanis nem egy külön app, hanem beépítették az alapalkalmazásba. Be kell jelentkeznünk hozzá és készítenünk kell egy külön randiprofilt, és persze minimum 18 évesnek el kell múlnunk. Miután ezekkel kész vagyunk, meg kell adnunk a tartózkodási helyünket, érdeklődési körünket és ezek alapján kapunk majd egy válogatást a környező emberekről és az ismerőseink ismerőseiről.

Külön felület kell hozzá – Forrás: Facebook

Na de mi a helyzet az ismerőseinkkel, akik tetszenek? Alapból a Facebook nem fogja feldobálni a barátainkat a potenciális partnerek közé, hiszen azt feltételezik, hogy ha már megvan a Facebook kapcsolat, valamelyik fél legyen olyan tökös, hogy ráír a másikra. De van egy „Secret Crush” nevű opció, amivel kiválaszthatunk 9 ismerőst, aki tetszik nekünk. Erről a másik fél nem kap értesítést, csak akkor, ha ő is megjelöli titkos szerelmének az illetőt.

Akiknek már nagyon benne van az ujjában a jobbra/balra húzogatás, annak rossz hírünk van, ez a Facebook, itt lájkolgatni kell. Plusz a randiprofilunkhoz hozzáadhatjuk az aktuális sztorijainkat, amikre lehet reagálni.

Ha megvan a közös lájkolás, akkor kezdődhet a chat, de a Dating saját felületén, ahol nincs kép, hang, videó se link küldésére lehetőség. Szóval mindenki védve van a kéretlen dickpicek ellen. Viszont igazából mégsem, mert lehet az appon keresztül videóhívást is indítani, hogy „virtuális randin” vegyünk részt, ami egyben jó és rossz dolog is.

Ha megvan a szívünk választottja, akkor felfüggeszthetjük, vagy törölhetjük a Dating profilunkat. A Facebook kétségtelenül azzal a céllal indítja el a szolgáltatását, ami ráadásul teljesen ingyenes, hogy kinyírja a Tindert, Badoot, OKC-t vagy a Happnt és a többi népszerű randiappot.

Az ötlet egyébként szerintem zseniális, mármint a Secret Crush funkció, hisz akik idegenkednek az idegenektől, könnyen tudnak majd a social media segítségével ismerkedni. Bevallom ezt egy személyes példám is igazolja, ugyanis pont a napokban vettem részt egy nagyon kellemes randin, amit akár a Secret Crush funkcióval is összehozhattunk volna, mert már egy ideje ismertük egymást „távolból”. Az már csak az egésznek a különlegessége, hogy az egész LinkedInen indult. Bocsi Facebook.

Te használni fogod a Facebook Datinget?

Forrás és borító: Facebook Newsroom

Kapcsolódó cikkeink

A metaverzum a jövő

Anikó

Az év legrosszabb vállalata: Facebook

Anikó

Többfrontossá válik az Apple és Meta közti háború

Anikó