IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Itt az LG Wing videón használat közben!

Idén májusban felröppentek a hírek, hogy az LG “Wing” elnevezéssel egy újragondolt dupla képernyős telefonon dolgozik. Most végre egy rövid használat közbeni videó is napvilágot látott!

Azonban nem az LG Wing az első próbálkozása a dél-koreai elektronikai cégnek. Már 2015-ben elkezdték az LG V10-zel a próbálkozást egy képernyő feletti extra vékony második kijelzővel: ami igazából úgy tűnt mintha egyet alkottak volna. Szerintem az akkori piachoz képest egész okos próbálkozás volt. Aztán jött az LG V50 ThinQ, amihez már egy extra kijelzőt csatolhattunk, igény szerint. Majd ugyan ez a vonal kicsit tovább fejlesztve az LG G8X ThinQ eredményezte.

Viszont mostanáig nem volt másik kísérletük és csak májusban röppent fel először a hír, hogy talán dolgoznak valami új két-képernyős készüléken is, egybekötve pár még nem hivatalos képpel. Most, hogy már egy rövidke videón is lencsevégre kapták, kicsit olyan a hatása mint amit Tony Stark használt a Vasember első felvonásában. Elég futurisztikusan néz ki, azonban nem tudom mennyire is lesz igazán praktikus vagy, hogy kikben is keresik a célcsoportot. Viszont ha egyszer leejtjük tuti szétpattan a francba. Meg szerintem a fogása is elég érdekes lesz..

Annyi biztos sofőröknek hasznos lesz, mivel nem kell majd belepiszkálniuk a navigációjukba hanem könnyedén tudnak majd hívást fogadni vagy zenét váltogatni. Továbbá a második kijelző a hardcore gamereknek sem lesz majd haszontalan. Míg a nagy képernyőn nyomathatjuk majd kedvenc játékainkat addig a kisebbik társán akár Discordon vagy egyéb más üzenetküldő appon chatelhetünk. Esetleg nézhetjük kedvenc videónkat YouTubeon vagy filmeinket, sorozatainkat Netflixen.

Egyenlőre sajnos részleges specifikációk sincsenek még. Állítólagosan a telefonról csak a 6.8″-es fő képernyő illetve a 4″-es másodlagos kijelző szivárgott ki, illetve a készüléket elméletileg egy 765-ös vagy 765G-s Snapdragon fogja majd hajtani. Úgyhogy momentán ennyivel kell beérnünk. Se a megjelenési dátumot, se a forgalmazási árát sem lehet még tudni az LG Wingnek.

Annyi biztos, hogy a telefon tényleg létezik egy valószínűleg most már egész befejezett formában, amit az LG bármikor bejelenthet. Azt nem mondhatnám, hogy tűkön ülve várom de az biztos, hogy mindig jó látni ha egy telefongyártó cégnél eltérnek a normától ezzel valami egyedit alkotva. Mi mindenképp várjuk a  lehetőséget a tesztelésre. A telefon sorsa megjelenés után meg majd kiderül…

Borító: DroidSans

Forrás: androidauthority

Neked tetszik az egyedi két-képernyős dizájn vagy te inkább maradsz a jól megszokott egy-képernyős etalonnál?

 

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó