IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Egy újabb videó megerősítheti a 120 Hz-es képfrissítést az iPhone 12 Pro Maxban

Ráadásként a LiDAR autófókusz opciója is feltűnt a képernyőn.

Már több pletyka is megjelent arról, hogy az iPhone 12 Pro Max olyan finomságokat fog kapni, mint a 120 Hz-es képfrissítési ráta és a LiDAR fókusz, de hála a Front Page Tech videók házigazdájának, és “mellékállásban” szivárogtatónak, Jon Prossernek végre videót is láthatunk bizonyítékként.

Hogy tisztán leszögezzük a dolgokat, a videón látható telefon nem az, amit az Apple véglegesen a boltok polcaira fog helyezni, hanem egy tesztkészülék. Az amerikai cég sok ilyen telefont ad ki szakértők számára, hogy teszteljék, véleményezzék őket, így a végleges verzió tökéletes lehet. Ha ezek a próbamodellek átmennek a „felhasználói” teszten, akkor indulhat a tömeggyártás is.

A videón szereplő készülék egy 12 Pro Max, úgyhogy arról egyelőre nincsenek információink, hogy a 12 és a 12 Pro is megkapja-e ezeket az újításokat, de reménykedünk benne, hogy legalább a Pro igen.

De hogy mi is ez a LiDAR autófókusz? A LiDAR (Light Detection and Ranging) egy lézer alapú távérzékelési technológia, amit régen főleg arra használtak, hogy akár az égből feltérképezzék a domborzatot. Lézerszkennernek is hívják, a radarhoz hasonlóan működik, de sokkal pontosabb képet ad és látható, ultraibolya vagy infravörös tartományban is képes funkcionálni. Mostanság az önvezető autókban igen népszerű technológia. Ezzel a kis plusszal felszerelve a 12 Pro Max képes lesz sokkal élesebben és pontosabban fókuszálni.

Az, hogy 4K-s videókat vegyünk fel vele az szinte alap, így a sima videók 120 FPS-el, a slow motion videók pedig 240 FPS-el rögzíthetőek. Prosser azt is megmutatta, hogy egy javított éjszakai módot és fejlett hangszűrőt is beleraktak, valamint a Face ID sokkal gyorsabban és több szögből is működik.

A kiszivárgás azt is megerősíteni látszik, hogy az iPhone 12 Pro Max kijelző-beállításai közt ott van a 120 Hz-es frissítési ráta is. Ráadásul okos lesz elvileg a rendszer, és automatikusan váltogat majd 60 és 120 Hz között, éppen mikor mit kíván meg a dolog. Viszont Prosser szerint nem is minden tesztkészülék rendelkezett ezzel az opcióval, így ez még kérdéses, hogy véglegesen benne marad-e.

A videón a telefon egy speciális, „szivárogtatás-elkerülő” tokban van, amiben nagyjából semmi nem látszik a telefonból, csak a kijelző. Amin viszont azonnal észrevehető, hogy egy picikét kisebb lett a notch, de mondjuk még mindig elég nagy ahhoz képest, hogy a többi gyártó meg tudja oldani ízlésesebben is a dolgot.

Pletykákból és szivárogtatásokból sosem elég, de most már mi is nagyon kíváncsiak vagyunk az új felhozatalra, és remélhetőleg már egy hónapon belül vagyunk a kiadásig!

Te örülnél egy ilyen képfrissítési rátájú iPhone-nak, vagy nem tartod lényegesnek a dolgot?

Forrás: Mashable
Borító: BusinessInsider

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent az iOS 16

Anikó

Az iPhone XR-re hajazhat az új SE

Anikó

Végre visszatért a töltöttség százalékos kijelzése az iPhone-okon, de miért így?!

Anikó