IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kövesd velünk az Apple Time Flies eseményét!

Hónapok óta mindenféle találgatás jár körbe-körbe az interneten az Apple szeptemberi Keynote-jával kapcsolatban. Most végre elérkezett az idő, kövesd velünk élőben az Apple Time Flies Eventjét. Cikkünk folyamatosan frissül.

Tim Cook már 6 órája beköszönt, azt tudtuk hogy korán kel, de hogy ennyire… Szerintem a 6-os jelzés nem véletlen…

Apple Watch

Kezdjük is az Apple Watchcsal… Helyből egy kis fényezés, hogy mennyi mindent tud jelenleg a vállalat okosórája. Tény és való, nagyon hozzá tud nőni az emberhez, mint kiegészítő. Az élet minden területén ott van a kikapcsolódástól, az otthonig, a munkáig és az egészségig.

Ami úgy tűnik annyira fontos, hogy egész bejátszát kapnak azok az emberek, akiknek napi szinten befolyásolja egészségügyi vonalon az életét a Watch vagy megmentette azt.

És akkor jöjjön Jeff Willams, aki helyből azzal kezdi, hogy mennyi fontos egészségügyi újítása van a watchOS 7-nek. Végre jön hozzá a hardver is.

Új kék színű alumíniumból, megújult arany és átnevezett fekete grafit és (Product)RED színekben. Helyből véroxigén méréssel. Az eddigi zöld fény, amit a mérő rész kibocsátott most már piros színnel nyomja. 15 másodperc alatt meg is méri a véroxigén szintet. Remélhetőleg nem úgy, mint a Samsung Galaxy Watch3. Emellé indul három új egészségügyi kutatás is, sajnos ez minket még mindig nem érint.

Az új Apple Watch Seriess 6 egy S6-os SiP-vel lett felszerelve, ami az A13 Bionic alapjain nyugszik. Ez hajtja meg az always-on kijelzőt is, és azonnal lehetővé teszi olyan funkciók futtatását a háttérből, mint magasság különbség mérése és véroxigénszint-mérés.

Újdonság még egy csomó féle új watch face, pl. memojikka. Most komolyan?!

Végre viszont jön valami újdonság is, a Solo Loop névre keresztelt rugalmas egy darab anyagból kialakított gumi szíj. Csat, tépőzár minden nélkül. Testévre a Braided Solo Loop, ami ugyanez, csak fonott anyagból szilikonnal ötvözve éss megújul a bőrből szíjak kialakítása is.

Ha pedig egy életre meg akarod utáltatni a gyerekekkel az Apple termékeket, akkor jöhet a watchOS 7 szülői felügyelete, amivel a gyerekekkel kompatibilissé tehető az Apple Watch, de apu és anyu telefonjával.

Apple Watch SE

Az pénztárcabarátabb modell, ami a Series 3-at válthatja, megkapja a S5-ös SiP-t és jóvalo gyorsabb lesz a mostani óráknál. Nagyon kíváncsi leszek a konkrét technikai összehasonlításra, mert egyelőre nem sok mindent hoztak nyilvánosságra. Kicsit elsikkadós volt ezzel a nem veszünk el sokat, de egy százassal majd’ olcsóbb lesz.

Ami viszont kiderült, nem lesz többet töltő fej, az Apple Watch dobozaiban. Ez a hihetetlen nagy zöld újítás, nem a Hulk.

Apple Fintess+

Indul az első fitnessz szolgáltatás is, az Apple Fitness+, amit kifejezetten az Apple Watchhoz készítettek csomó profi tréner bevonásával. Ami gyakorlatilag egy ökoszisztémán keresztül működő program. Nyomhatod az Apple TV-dről, iPaden és iPhone-on, az órádon azonnal automatikusan indul a megfelelő edzés. Jóga, bickilizés, tánc, futópad, core, HIIT, evezés és nyújtás, mindenki megtalálja, amit szeretne, egyedi zenei aláfestéssel is Apple Music integrációval. Mindezt 10 dodóért egy hónapban, 80-ért egy évben, persze megint nem nálunk, legalábbis idén, az biztos. Akik pedig új Watchot vesznek, azoknak 3 hónap ingyen van.

Apple One

iCloud, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+. Mindent megkaphatsz egyben, csomagban, variálva. Több, különböző szinten.

iPad 8. generáció

Tíz év telt el az első iPad bemutatása óta. És valóban, ez a termék is szépen beette magát a mindennapjainkba, egyre több felhasználási móddal.

Maradt a “beloved” design, hát kérdés kinek. És a jó pár évvel ezelőtti A12 Bionic chip, ami 2x gyorsabb, mint a Windowsos top gépek, 3x gyorsabb az Androidos tableteknél, és 6x gyorsabb a Chromebookoknál. Buuuurn! 🔥 Bár ezt mindig rohadtul szubjektíven mérik.

Az új készülék támogatja a Logitech billentyűzeteit és az Apple Pencilt is, megint csak kérdés, hogy melyiket, de szerintem az elsőt, mindezt 399 dolláros kezdőárral, Amerikában helyből mától.

iPad Air

Teljesen új, teljesen redesignolt formában jön az Air. Szépen kitolták a kávákat és finomítottak a vonásokon. Öt új színben érkezik, a megszokott ezüst és szürke mellett jön a rózsaszín, kék és zöld szín is. A 10,9″-es készülékbe sikerült egy 2360×1640-es Liquid Retina kijelzőt beszuszakolni. És a Touch ID valóban a felső bekapcsoló gombba került.

Az 5 nm-es A14-es chip 2 magasabb és 4 alacsonyabb teljesítményű magot tartalmaz, legalább 40%-kal megnövelve ezzel a teljesítményt. Amit még egy 4 magos GPU is megtámogat a 30%-kal jobb grafika érdekében. Ami 2x jobb teljesítményt jelent egy bazi nagy laptoptnál is.

És végre itt is lecserélték a Lightning csatlakozót USB-C-re. Most már csak az kérdés, hogy ehhez adnak-e töltőt vagy sem. 7MP-esre növelték a szelfi kamerát és 12 MP-es a hátó egylencsés kamera, ami 4K 60fps-ben is képes felvételeket készíteni. És persze kompatibilis a második generációs Apple Pencillel és Magic Keyboarddal.

És végre, holnap jön az iOS 14, az iPadOS 14, a watchOS 7-tel egyetemben és a tvOS 14 is. Egyedül a macOS 11 Big Sur marad ki egyelőre.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó